The Country Hotel, experimentați viața la sat într-un conac din Transilvania

The Country Hotel, experimentați viața la sat într-un conac din Transilvania

The Country Hotel, experimentați viața la sat într-un conac din Transilvania 1728 1152 Wildventure

The Country Hotel – Rezervă acum

Contact gazdă –  0740 090 987 – mcosnean@gmail.com

viziteaza transilvania

 

Astăzi vă invităm la The Country Hotel,  să experimentați viața la sat într-un conac din Transilvania.

Acesta se află în satul Hărman, județul Brașov. Aici veți fi întâmpinați de o lume medievală, de undeva parcă apar și cavalerii teutoni și începe o întrecere pe cai cu torțe în mână. Imaginația joacă feste datorită peisajelor, a caselor săsești și a construcțiilor ce datează din secolul al XIII-lea.

Pierduți printre străzi ajungem la The Country Hotel, care nu e un hotel, așa cum îi spune numele, ci e un conac primitor, acoperit de fortărețe înalte în care doar cerul se mai poate zări. Veți fi captivi într-o lume a preparatelor românești, a țesăturilor brodate manual și a producției proprii de rafinețuri.

Conacul, într-o eleganță deosebită, așteaptă călătorii în două camere, amenajate cu lemn, țesături fine și obiecte rustice. Cazarea este ideală pentru două cupluri, o familie ori un grup de patru prieteni.

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva singuri experiența.

Cu ajutorul datelor din antet veți putea contacta gazda, fără a mai apela la intermediari. Astfel, veți evita plata oricăror taxe sau comisioane către terți.

Adrenalină în jurul Brașovului? Primul zbor cu parapanta!

Încercați o nouă experiență fascinantă pe meleaguri românești? Parapanta!

În județul Brașov s-a creat un loc de basm pentru toți cei care doresc să zboare pentru prima dată cu parapanta. Activitatea incredibilă are loc sub supravegherea instructorilor.

Pe un traseu natural în care se revarsă pădurea, pășunea și vegetația, se află frumoasa rezervație naturală Lempeș. De acolo se dă startul unei experiențe pline de adrenalină. Decolarea are loc de la baza dealului, punctul Sfântul Petru. Rezervați experiența fascinantă aici.

Descoperiți lumea medievală și obiceiurile din satul Hărman

În centrul satului Hărman tronează biserica-cetate, datată din secolul al XIII-lea. Fortificația este impresionantă. Turnul cu ceas amintește câte vremuri s-au scurs de când biserica însuflește si ocrotește așezarile din jurul ei.

Aici e centrul universului din sat, pe-o parte și pe alta stau casele săsești, în depărtări se ivesc crestele munților, iar din interiorul bisercii se poate simți liniștea și traiul medieval din urmă cu secole. 

Dacă vreți să luați parte la obiceiurile din satul Hărman, notați-va în calendar urmatoarele date.

Anul la Hărman începe cu tradiții și semnificații pe care vă invităm să le aflați de la localnici, Balul Penașilor. În perioada 1-8 ianuarie tinerii străbat satul îmbrăcați în costume tradiționale, iar la căciulă au prinsă o pană de păun.

În 1 mai are loc serbarea câmpenească, Mălaiul, cinstind primăvara. Obiceiurile din această zi sunt: împodobirea porților, a grajdurilor și caselor cu o ramură verde pentru a fi protejate de influențe malefice.

În data de 15 august au loc zilele satului Hărman.

The Country Hotel, experimentați viața la sat într-un conac din Transilvania

The Country Hotel este un conac elegant dintr-un sat medieval din Transilvania.

Clădirea datează din anul 1904. Proprietara, doamna Marcela Coșnean a achiziționat-o în anul 1994, a restaurat-o, amenajat-o cu drag pentru a duce mai departe eleganța lumii săsești.

 

the country hotel

the country hotel harman

Iată cum s-a transformat o proprietate aflat în paragină într-un conac elegant: grajdurile de cai au fost recondiționate și preschimbate într-un apartament cu două camere, cu acces la living și bucătărie. Grajdul de vite a devenit o cameră frumoasă. Hambarul este un studio în care se organizează serate muzicale, evenimente artizanale sau culturale. 

Prietena voastră de aici are un mic atelier de țesut, și creează rochii din dantelă, trusouri de botez, lenjerii de pat brodate manual. Toate sunt inspirate din trecut, fiind ideale pentru o amintire a vacanței voastre.

Conacul distins are o grădină pavată cu piatră cubică, asa cum se purta odinioară. Parfumul florilor iti trezește simțurile și iti oferă liniște, iar piscina te racoreste in zilele toride de vara.

cazare harman brasov

Interiorul cuprinde un apartament cu doua camere duble, trei băi, un living spatios si o bucătărie open-space, un studio spatios (Piano Double Room) si alte cateva camere duble. Locuința este decorată cu elemente recuperate și recondiționate pentru a păstra eternă tradiția.

cazare the country hotel

the country hotel

cazare brasov

cazare brasov

Apartamentul este compus dintr-o cameră cu două paturi single, din lemn, cu țesături fine și saltele confortabile si o altă cameră cu pat matrimonial si saltea relaxantă. Fiecare cameră are o baie modernă cu toate facilitățile. Livingul animă poveștile la șemineu, într-o notă romantică, printr-un mobilier impunător.

the country hotel

the country hotel

the country hotel

the country hotel

the country hotel

Bucătăria și zona de luat masa vă vor transpune câteva clipe în casele bunicilor. Fiecare colț spune o istorie a ustensilelor, a decorațiunilor tradiționale și a plantelor culese din grădină. Veți descoperi tăițeii de casă care stau la uscat, covrigii pe ață numai buni de mâncat, condimente felurite și plante uscate pentru ceai.

cazare harman brasov

Gazda voastră de la The Country Hotel pregătește produse proprii: pâine de casă, zacuscă, dulcețuri. De asemeni, preparatele gătite pentru masă sunt realizate cu produse locale sau preluate din grădina proprie.

Aici veți găsi liniștea și relaxarea de care aveți nevoie.

the country hotel

REZERVAȚI-VĂ SINGURI EXPERIENȚA

Căutați o vacanță specială prin România? Haideți să experimentați viața la sat într-un conac săsesc din Transilvania, The Country Hotel. 

Gustați zacuscă, dulcețuri, ceaiuri și produse din grădină. Fiți fascinați de țesăturile brodate manual, achiziționați o amintire eterna.

Plimbați-vă prin lumea medievală și pierdeți-vă pe cer într-o experiență fascinantă cu parapanta.

Luați legătura direct cu gazda. Evitați orice taxă sau comision perceput de alte platforme sau agenții de turism! 

Text: Alice Cazan

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…