The Dream House of Racos: Farmecul unei case vechi de 90 de ani

The Dream House of Racos: Farmecul unei case vechi de 90 de ani

The Dream House of Racos: Farmecul unei case vechi de 90 de ani 870 555 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astăzi vă invităm într-o călătorie învăluită în tradiție, întoarcere în timp și mister. Mergem la The Dream House of Racos, o casă tradițională veche de 90 de ani, cu ferestre mici pe unde se strecoară liniștea.

Intrăm pe poartă, iar sub priviri se ivește grădina pietruită ca în vremurile medievale. Ne întâmpină cu o atmosferă caldă, dar noi știind că ne aflăm în comuna Racoș, județul Brașov, locul unde se află peisaje unice create de lavă, ne lăsăm bagajele și pornim să le admirăm. Pe o uliță cu căsuțe bătrânești și într-un peisaj îmbrățișați de natură, pornim aventura.  Haideți cu noi!

the dream house of racos

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea lua legătura direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajutați la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, veți putea verifica singuri disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Descoperiți formațiunile spectaculoase create de lavă

În urmă cu mii de ani, pe aceste tărâmuri s-a auzit un zgomot puternic, pământul s-a cutreierat, iar natura a luat foc sub mrejele lavei care explodase din vulcanul activ de la Racoș. Timpul s-a scurs, iar natura a reînviat din propria cenușă, creând unele dintre cele mai frumoase locuri din țară – Coloanele de la Racoș, Vulcanul de la Racoș și Lacul de Smarald.

Așadar, haideți cu curaj să admirați ce a creat lava la o distanță de aproximativ 15 minute de mers pe jos de la The Dream House of Racos.

Sub priviri se așează Coloanele de bazalt, un ansamblu de formațiuni arheologice rezultate ale răcirii lavei pe o carieră de piatră. Formațiunile ce ating 10 – 15 metri vă instigă la imaginație. Fiecare vede și interpretează în fel și chip. Lăsați-vă purtați de imaginație și simți energia pozitivă din plin, pentru că aici localnicii spun că orice supărare e dată uitării.

La cinci minute de la Coloanele de la Racoș se află Lacul de Smarald, despre care localnicii povestesc că s-a format în urma eroziunii vulcanice și a apei de ploaie abundentă. De o frumusețe captivantă, cu o apă transparentă și o doză de libertate, ne-am descălțat și am atins puțin apa, iar apoi am plecat să descoperim tărâmul de pe „planeta Marte” – Vulcanul de la Racoș.

În mijlocul colinelor se află un crater roșiatic, cu pomi mici, pietre negre, roșii și portocalii. Locul oferă scenariul perfect pentru un film SF. Imortalizați momentul și trăiți senzația călătoriei prin Univers.

The Dream House of Racos: Casă tradițională unde veți evada din cotidian

Din dorința de a evada din cotidian, am găsit această casă tradițională veche de 90 de ani, perfectă pentru călătorii care vor să regăsească liniștea și farmecul naturii. Pe o străduță cu case bătrânești, înconjurate de coline împădurite, se află The Dream House of Racos, căsuța în care să vă începeți povestea unei călătorii memorabile.

Îmbrăcată în straie albastre, care emană calm, cu ferestre mici care starnesc curiozitate, sunteți poftiți pe poartă să descoperiți relaxarea.

Casa este recent renovată, îmbinând elementele tradiționale săsești cu notele contemporanului. Dormitorul dispune de mobilier boieresc, măsuță pentru machiaj, de care veți avea nevoie doar pentru a va privi frumusețea naturală, un living cu iz clasic unde veți regăsi o bibliotecă, pentru a vă destinde, iar pentru un plus de răsfăț sunteți așteptați în cada cu hidromasaj.

Grădina este destinată reveriei și admirării frumosului, în timp ce pregătiți bucate la grătar.

cazare racos

cazare traditionala racos

the dream house of racos

the dream house of racos brasov

the dream house of racos, brasov

cazare traditionala racos brasov

Luați-vă partenerul, animăluțul de companie și uitați de viața obișnuită pentru câteva zile.

Rezervați-vă singuri experiența!

Vreți să vă rupeți de jungla urbană, să mergeți în locuri atipice și să vă încărcați bateriile? Poposiți la The Dream House, chiar și cu animăluțul de companie, explorați frumuseți unice create de lavă, plaiuri care vă vor duce cu gândul pe Marte și încărcați-vă cu energie pozitivă în Racoș.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane.

Am construit aceste proiecte pentru voi. Doar folosind serviciile lor, veți susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința voastră de a călători pe aceste tărâmuri magice românești.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…