Traditional Casa Experience – un cătun, la poalele Munților Apuseni

Traditional Casa Experience – un cătun, la poalele Munților Apuseni

Traditional Casa Experience – un cătun, la poalele Munților Apuseni 720 479 Wildventure

Traditional Casa Experience

Traditional Casa sau Complexul Casa Traditionala este un ansamblu de casute arhaice, amplasate in catunul Runcuri, de la poalele Muntilor Apuseni. Aceste casute sunt calde si primitoare, fiind reconditionate complet, fara a le stirbi farmecul traditional. Amplasamentul direct in coama dealului, ofera o panorama ce-ti taie resuflarea, in special, la apus.

Imediat ce ai intrat pe teritoriul acestui complex, te vei simti la fel ca in copilarie, in vacantele la bunici. Daca nu ai avut niciodata norocul de a intra in contact cu farmecul cultural al satului traditional, iti garantam ca te vei indragosti iremediabil.

Cateva zile petrecute aici te vor face sa reflectezi adanc cu privire la adevaratele bucurii ale vietii, plecand mai bogat spiritual si mai linistit.

Catunul Runcuri mai numara in prezent doar cateva case izolate, presarate printre padurile de foioase si capitele de fan razlete. Tocmai aceasta izolare a permis ca traditiile si obiceiurile sa fie perfect conservate.

Colindand pe potecile ce serpuiesc printre colinele de la poalele Apusenilor, vei observa ca pastoritul, secerisul, cositul, aratul cu plugul tras de cai sau lucrul la padure sunt indeletniciri actuale, iar recolta tuturor roadelor pe care le ofera padurea este ceva esential, nu optional.

La Complexul Traditional Casa Experience vei fi bine primit indiferent de anotimp si vei avea parte de amintiri de neuitat. Vei putea sa te cazezi in 3 casute vechi: Casa de la Stele, Casa cu Dud si Casa Traditionala (Casa Mare). Toate acestea dispun de incalzire centralizata pe lemne.

Casa de la Stele este de ceva timp in proces de restaurare si va mai dura putin pana va putea primi oaspeti.

Casa cu Dud poate gazdui doar 2 persoane, avand grup sanitar propriu (inclusiv apa calda si dus). Persoanele cazate aici vor avea acces la bucataria si sala de mese din Casa Traditionala, aceea avand dimensiuni suficient de generoase pentru a permite acest lucru.

Casa Traditionala sau Casa Mare poate gazdui pana la 15 persoane. La parter se afla o bucatarie complet mobilata si utilata, plus o baie cu dus, lavoar si WC.

La etaj sunt 4 camere decomandate (una de 5 persoane, una de 3 persoane si doua de cate 2 persoane), plus un grup sanitar. De asemenea, in mansarda mai pot fi gazduite alte 3 persoane. Toti oaspetii vor fi cazati pe saltele.

In sezonul cald, nostalgicii vremurilor de demult vor putea dormi in podul surii acoperita cu paie. Acestia vor avea acces la grupul sanitar exterior, precum si la bucataria sau sala de mese din Casa Traditionala. Parterul surii ofera un spatiu generos, care poate fi utilizat pentru proiectii/prezentari, organizare echipament explorare si altele.

Tot pe timpul sezonului cald, spatiul generos de care dispune Complexul Traditional Casa Experience poate fi folosit pentru campare cu corturi, toti cei care aleg aceasta forma de cazare avand acces la grupul sanitar exterior, dotat cu dus si WC.

In aer liber veti avea amenajat o zona de barbeque, unde veti gasi toate cele necesare pentru un gratar pe cinste.

Daca v-ati hotarat sa petreceti urmatoarea vacanta in Apuseni, ei bine, puteti rezerva cele mai frumoase experiente prin intermediul noii noastre platforme: Travlocals.com. Cu ajutorul acesteia, veti scapa de plata taxelor si a comisioanelor catre terti, intrand rapid in contact direct cu gazdele. In plus, veti putea verifica singuri disponibilitati, preturi, regulile casei, facilitati si multe altele.

rezerva acum

Un comentariu
  • Un loc absolut minunat! Casa este extraordinara, privelistea superba, linistea ideala. Este un loc in care te regasesti oricand. Un loc intim, unde poti sa meditezi, poti sa visezi, sa pictezi, sa faci yoga, sa urli si sa te eliberezi, poti sa faci orice ca nu te deranjeaza nimic, poate doar un caine sau o vaca 🙂
    Domnii au fost foarte amabili, noi ne-am pregatit singuri mesele, dar am inteles ca se poate opta si pentru mic dejun, pranz, etc., pregatite de o familie din sat.

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…