Valea Vinului Dome și Casa Traditionala: Un loc din Maramureș, care vă va rămâne întipărit în suflet

Valea Vinului Dome și Casa Traditionala: Un loc din Maramureș, care vă va rămâne întipărit în suflet

Valea Vinului Dome și Casa Traditionala: Un loc din Maramureș, care vă va rămâne întipărit în suflet 870 555 Wildventure

Valea Vinului Dome și Casa Traditionala – Rezerva Acum

Astăzi vă povestim despre Valea Vinului Dome și despre Casa Traditionala restaurata, un loc idilic, care rămâne întipărit nu doar în galeria foto a telefonului, ci și în galeria sufletului. Aceasta minunatie se afla în Vișeu de Sus, județul Maramureș, într-o zonă unde tradiția, liniștea și natura domnesc.

valea vinului viseu de sus

Până veți ajunge în acest petec al relaxării, veți străbate un drum încântător, printr-o lume a tradiției care încă se păstrează. De ce spunem asta? Pentru că, de-a lungul călătoriei veți vedea locuitori îmbrăcați în straie populare, care inca practică obieceiuri si mestesuguri vechi de secole. 

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea lua legătura direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajutați la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, veți putea verifica singuri disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Timp pentru voi, în locuri unde natura e spectaculoasă

În mijlocul naturii și al liniștii aveți răgaz să vă acordați timp doar pentru voi,  să admirați locul, să povestiți și să porniți în drumeții. Descoperiți zona pitorească ce vă va fi vecină în această vacanță: pădurea, munții Rodnei, cu bijuteriile sale naturale și izvoarele minerale. La câteva minute de Casa Valea Vinului veți găsi un izvor sau borcuț, cum se spune în zonă, din care puteți gusta ca să vă luați energie pentru drumeții.

valea vinului dome

De la Valea Vinului Dome, în explorare de aproximativ o oră veți ajunge la Parcul Natural Munții Maramureșului, o încântare pentru priviri, în care se scurg păduri, pășuni, râuri și panorame superbe. Natura se resimte prin toți porii, un aer pur, o chemare a liniștii și a dorinței de a cunoaște câte o fărâmă din magia locului, a faunei și a florei bine conservate.

Cum noaptea își începe spectacolul, a doua zi, aceeași destinație va fi un start perfect pentru experiențe montane, cum ar fi lacul glaciar – Vinderelu, aflat între vârfurile Farcău și Mihăilescu. Plimbarea cu Mocănița este un alt traseu încântător, unde simbioza om-natură este memorabilă.

Această vacanță vă va transmite o bucurie de nedescris, care este emanată de toată zona Maramureșului, o ospitalitate deosebită și o lume rămasă intactă de secole. Un loc, așa cum am mai spus, de suflet. Cuvintele sunt prea puține pentru a descrie zona. Mergeți și descoperiți farmecul plaiurilor românești, bucatele gătite tradițional și natura care nu se mai satură să încânte privirea. 

Dome și Casa Valea Vinului: locuri de înnoptat inedite în Maramureș

Potecile pline cu momente frumoase vă cheamă într-un loc inedit din Maramureș, la Dome sau Casa Valea Vinului.

Eu când am zărit pentru prima dată locul, mi-a amintit de o poveste din copilărie. Era vară, trecut de ora 22, stăteam cu mama și mă uitam la lună, am întrebat-o inocent: cine locuiește acolo? Ea, cu un surâs, mi-a spus că acolo locuiește Moș Crăciun. Hmm, eram fermecată, aceeași senzație am avut-o când am văzut domeniul acesta inedit, că oferă puntea de a trece din inocența poveștilor din copilărie în împlinirea lor în realitate. Așa că, simțiți și imaginați-vă că de la casa tradițională chiar se poate merge pe Lună, un loc de unde totul poate fi admirat.

valea vinului dome

valea vinului dome

glamping maramures

glamping maramures

glamping maramures

Dome-ul sau luna în care veți înnopta dispune de tot confortul, un pat odihnitor ce lasă la vedere o fereastră panoramică plină cu stele, creste montane, pășuni și păduri. O plăcere să adormiți și să vă treziți în acest decor de poveste.

valea vinului viseu de sus

casa valea vinului

casa valea vinului

casa valea vinului

casa valea vinului

cazare case traditionale viseu de sus

cazare case traditionale maramures

casa valea vinului

casa valea vinului

Casa tradițională adăpostește senzația întoarcerii în timp, veți ajunge în clipe fără griji. Casa are o vechime de peste 120 de ani, fiind strămutată bucată cu bucată din Valea Izei. A fost reconstruită ca un puzzle, ținându-se seama de structura și elementele tradiționale, care să îi ofere gloria pe care o merită. Înăuntru casa poartă straie din lemn. Din pat ferestrele pictează tabloul care vă va atrage să stați clipe bune ațintiți doar acolo.

Pregătiți bagajele și haideți într-un loc de suflet din Maramureș!

Rezervați-vă singuri experiența!

Un loc pitoresc din Maramureș, cu o liniște specială, tradiție, autenticitate, peisaje și bucate savuroase, dar și cărări pregătite să le explorați vă așteaptă la Dome și Casa Valea Vinului.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane. Am construit aceste proiecte pentru voi. Doar folosind serviciile lor, veți susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința voastră de a călători doar pe aceste tărâmuri magice românești.

rezerva acumText: Alice Cazan

2 comentarii

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…