Casa Chira: cazare tradițională, cu ciubăr din lemn și locuri secrete în Maramureș

Casa Chira: cazare tradițională, cu ciubăr din lemn și locuri secrete în Maramureș

Casa Chira: cazare tradițională, cu ciubăr din lemn și locuri secrete în Maramureș 870 555 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Casa Chira se află în tărâmul Mocăniței, în Vișeul de Sus. Nu departe de centru orașului, acolo unde liniștea se lasă nestingherită sunteți așteptați voi.

Într-o mare de natură, cu priviri panoramice îndreptate spre culmi împădurite, se ivește cazarea pitorească, realizată cu tehnica sculpturii în lemn.

Meșterii populari și-au pus priceperea și pasiunea la un loc și au lucrat cu migală la o casă tradițională ce bucură sufletul doar când o privești. Mergem să îi aflăm povestea, veniți cu noi!

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea lua legătura direct cu gazda.

Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat. Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajutați la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, veți putea verifica singuri disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

În călătorie, activitățile de aici vă vor oferi energie și veselie, contopindu-vă cu lumea tradițiilor. E timpul să vă pregătiți bagajele! Casa e încăpătoare, primind familii, cupluri și prieteni în șapte camere.

Locuri pitorești din Maramureș

Într-o lume a tradițiilor veți primi energie și veselie de la oamenii, locurile și gustul bucatelor întâlnite aici. Plecarea de la casa tradițională, Casa Chira vă va duce în zone captivante:

Cu Mocănița pe Valea Vaserului. Celebrul tren cu abur, vă plimbă în locuri pitorești, oferindu-vă șansa să cunoașteți o lume intactă a naturii, departe de ochii lumii. Pe margini, din când în când se vor ivi cai, oi sau văcuțe, pășuni, pajiști și ape.

Acordați-vă timp să auziți susurul apei, în combinația cu glasul trenului, închideți ochii și lăsați-vă purtați spre relaxare.

Priviți pe fereastră cum Mocănița lasă în urmă amintirea ei, aburul. Acolo se creează cele mai frumoase cadre pentru pozat. E natura, urma de viață a Mocăniței și voi, cu inimi ce bat tot mai tare de bucurie.

În orice anotimp plimbarea cu Mocănița e fascinantă. Printre brazii care bat la geam, alături de o cană de ceai, admirând natura, ascultând glasul trenului și fotografiind la infinit imagini de colecție.

Așa s-ar rezuma experiența impresionantă cu Mocănița. Am povestit deja prea mult, dar despre asemenea locuri s-ar putea scrie romane. Așa că vă invităm să scrieți voi romane despre locuri de suflet din Maramureș.

Călătoria continuă în locuri de tihnă pentru suflet, la Mănăstirea Bârsana. Aici aveti prilejul de a mulțumi pentru tot ceea ce vi s-a dat.

Locuri secrete din Valea Izei, Maramureș

Echipa Wildventure caută, ca de fiecare dată experiențe unice pentru voi. Așa că am aflat câteva dintre locurile secrete ale Văii Izei, din Maramureș și vă ghidăm spre ele:

Olărit ca pe vremea dacilor, în satul Săcel. Descoperiți arta olăritului, în singurul loc din țară unde vasele se lustruiesc cu piatră, ca pe vremea dacilor.

Ajunși în sat, întrebați de meșterul popular Tănase Burnar, care creează obiecte impresionante din ceramică la cuptorul vechi de peste 500 de ani.

Atmosfera e specială, aveți ocazia să luați parte la un ritual străvechi. Creați un obiect de ceramică după viziunea voastră și încurajați meșteșugul tradițional să meargă mai departe!

Învățați cum se țese la război, cum se toarce și scarmă cânepa, într-o incursiune în trecut la Muzeul Etnografic. Aici veți fi întâmpinați de lumea satului, așa cum era el odată.

Atmosfera recreată e generată de casele tradiționale care dăinuiesc și care se păstrează într-o atmosferă parca din alte vremuri.

Majoritatea caselor pot fi văzute doar la exterior, însă două case din lemn, vechi de 200 de ani păstrează și astăzi obiectele de veselă, portul popular și obiectele tipice de muncă.

Odata ce treceti pragul acestor case tradiționale, veți pătrunde în clepsidra timpului. Mergeți cu decenii în urmă, când să țeși la război era o îndeletnicire pe care orice gospodină trebuia să o stăpânească. Așa că trăiți vremuri de mult timp apuse.

Învățați de la familia Pleș arta tradițională a țesăturilor și dați de veste mai departe.

Tot pe Valea Izei, în satul Poienile le veți găsi pe două surori care stau într-o casă din lemn, ce datează de mai bine de 100 de ani. Ileana și Maria Tomșa sunt maestre ale țesutului, iar în casa lor creează de mână lucruri din fire de bumbac și cânepă, foarte rar lână. Culoarea țesăturilor o creează cu ajutorul plantelor.

Ce frumos e să aflați secretele lor, să fiți acolo într-o poveste a tradiției. Războiul de țesut e vechi, aproape cât casa, dar nu se lasă bătut și prin mâna artistică dă viață ștergarelor, covoarelor, fețelor de pernă, traistelor, și câtor și mai câtor veșminte ilustre. Acestea pot fi achiziționate pentru a fi purtate cu suflet.

Am auzit și trăi multe povești prin zonă. Trebuie să veniți aici, să descoperiți îndeaproape totul. Mai sunt multe lucruri de văzut, făcut și auzit, pe care ne-ar plăcea să le aflați și voi.

Casa Chira, cazare tradițională în Maramureș

Casa Chira este o cazare tradițională aflată în Vișeu de Sus, județul Maramureș. Aproape de centru orașului, și totuși atât de departe de agitație. Intr-o liniște cufundată în peisajele de vis ale naturii, veți găsi casa din lemn tradițională.

Casa Chira

cazare cu ciubar maramures

cazare cu ciubar maramures

casa chira viseu de sus

casa chira viseu de sus

casa chira viseu de sus

Povestea ei are un început tragic, dar o continuare impresionantă. Pe locul unde dăinuiește, cu mult timp în urmă s-a aflat o groapă de gunoi.

Oamenii cu suflet au văzut potențialul locului, le-a fost milă de natura care plângea în jur, așa că au vrut să îi ofere doar zâmbete.

Munca, pasiunea au rodit ceea ce se vede azi, o casă sculptată în lemn, care contribuie la trăiri liniștitoare.

Porțile sunt deschise larg. Sunteți așteptați de mult timp într-o vacanță relaxantă, așa că poftiți înăuntru!

Casa are o capacitate de șapte camere, ideale pentru familii, cupluri și prieteni. Interiorul este simplu, cu mobilier din lemn, așternuturi fine albe, ferestre îndreptate spre natura inconjuratoare.

Fiecare cameră are o baie privată, oferind facilitățile unui trai modern.

cazare casa chira maramures

cazare viseu de sus

cazare viseu de sus

 

cazare viseu de sus

Întâlniți-vă cu prietenii în foișorul din grădină, povestiți la albia râului, priviți natura plină de viață și gătiți în bucătăria comună preparate savuroase.

Rezervați-vă singuri experiența

Maramureșul istoric vă cheamă într-o vacanță relaxantă! Descoperiți locuri secrete din Valea Izei, învățați să țeseți la război, aflați cum se creează obiecte din lut ca pe vremea dacilor, achiziționați țesături realizate manual și duceți mai departe tradiția. Înnoptați într-o casă tradițională de poveste, Casa Chira.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane.

Am construit aceste proiecte pentru voi. Doar folosind serviciile lor, veți susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința voastră de a călători pe aceste tărâmuri magice.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…