Veseud 11: O oază de liniște, în inima Transilvaniei

Veseud 11: O oază de liniște, în inima Transilvaniei

Veseud 11: O oază de liniște, în inima Transilvaniei 960 719 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

viziteaza transilvaniaAstazi va prezentam Veseud 11.

O spunem fara rezerve ca este unul dintre cele mai frumoase proiecte turistice din inima Transilvaniei.

Veseud este un sat in comuna Chirpar, judetul Sibiu. Acesta este amplasat in Podisul Hartibaciu, aflat la mijlocul distantei dintre orasele Sibiu si Brasov.

Localitatea a fost atestata documentar pentru prima data in anul 1379. Aceasta a luat nastere, asemeni majoritatii satelor sasesti, in jurul unei biserici fortificate.

Biserica romanica a fost ridicata in secolul al XIII-lea. Odata cu fortificarea din secolul al XV-lea, absida circulara a bisericii a fost inlocuita de un turn de apare cu 5 etaje.

Asadar, Veseud este un sat medieval, incarcat de cultura si traditii. Un loc unic, care iti lasa impresia unei calatorii cu secole in urma.

Aici traditiile au fost pastrate cu sfintenie. Oamenii practica inca mestesuguri vechi si respecta datinile strabune.

Rezervati aceasta experienta prin intermediul noii noastre platforme, Travlocals.com. Veti putea verifica singuri disponibilitatea si pretul, in functie de data. In plus, veti putea contacta gazda solicitand orice informatii suplimentare aveti nevoie. Astfel, veti putea rezerva fara a mai plati taxe sau comisioane catre terti.

Simte-te acasa, departe de casa

Acesta este sloganul celor de la Veseu 11. Si nu-i doar un slogan. Este chiar ideea pe baza careia a fost cladit unul dintre cele mai frumoase exponente ale turismului rural din Romania.

Casa de oaspeti dateaza din anul 1883 si inca pastreaza aspectul specific constructiilor sasesti din secolul al XIX-lea. Partea interesanta este ca materialele din care a fost construita provin in mare parte de la o alta casa ridicata in anul 1799. Aceasta poarta intiparite amintirile celor pe care i-au gazduit mai bine de doua secole.

veseud

veseud 11

veseud 11

In perioada 2014 – 2015 casa a fost restaurata cu mare atentie, pentru a-i fi pastrate toate elementele autentice. De atunci a fost introdusa in circuit turistic, primind oameni din toate colturile lumii. Toti cei care ii trec pragul se bucura acum de odihna, recreere si o experienta rurala inedita.

La Veseud 11 veti putea fi cazati in 3 camere duble si 3 apartamente. Toate se bucura de acelasi aer medieval, incarcat de istorie si traditii.

cazare veseud 11

cazare veseud 11

cazare veseud 11

cazare veseud 11

In plus, sura veche a fost si ea restaurata pentru a va pune la dispozitie o zona comuna de recreere. Mirosul de fan proaspat inca mai este impregnat in peretii care l-au protejat de intemperii de-a lungul timpului.

In acest lounge luminos si destul de spatios, veti putea servi masa, admirand panorama superba ce se deschide larg in fata ochilor.

cazare veseud 11

cazare veseud

cazare veseud

cazare veseud

Gastronomie locala si divertisment

Si daca tot a venit vorba de mancare, gastronomia locala este unul dintre principalele atractii ale satelor sasesti. La Veseud 11 vei avea pe masa doar preparate traditionale, gatite dupa retete vechi, pe baza alimentelor proaspete din propria ograda sau din vecini.

slow food veseud

slow food veseud

slow food veseud

Tot aici, veti avea la dispozitie diverse mijloace de divertisment (table, remi, carti, etc.) pentru a va petrece timpul liber in compania prietenilor sau de ce nu, pentru a lega noi amicitii. In iernile napraznice va veti putea relaxa in fata semineului pe lemne, cu o cana de vin fiert in mana.

turism rural veseud 11

Diminetile racoroase de vara sunt o adevarata desfatare pentru suflet daca le petreceti pe terasa din fata surii. Aici veti putea savura cafeaua in acompaniamentul ciripitului de pasarele, aerul proaspat imbiindu-va plamanii.

Curtea va pune si ea la dispozitie o ambianta placuta, la umbra vitei de vie, inconjurat de flori multicolore. La umbra ciresului batran veti gasi o fantana veche cu apa proaspata, numai buna de potolit setea in zilele toride.

Toti oaspetii care au trecut pe la Veseud 11 au marturisit ca au plecat de aici mai liberi si mai bogati spiritual. Recomandarea noastra este sa va reconectati la viata offline, iar beneficiile nu vor intarzia sa-si faca simtita prezenta.

turism rural veseud 11

turism rural transilvania

turism rural transilvania

turism rural transilvania

turism rural transilvania

turism rural transilvania

Exploreaza minunata Transilvanie

Si daca tot ajungeti in zona, nu ezitati sa explorati numeroasele obiective turistice. Dintre acestea, cele mai importante sunt:

  • 50 km – Orasul Sibiu si Marginimea Sibiului (declarate recent Regiune Gastronomica Europeana, respectiv Destinatie Europeana de Excelenta);

  • 50 km – Cetatea Sighisoara (singura cetate medievala inca locuita in Europa de Sud-Est);

  • 100 km – Orasul Brasov (unul dintre cele mai frumoase orase montane din Romania);

  • 60 km – Transfagarasanul (considerat de multi una dintre cele mai spectaculoase sosele transalpine din lume);

  • Alte sate sasesti si biserici medievale fortificate;

Rezervati-va singuri experienta

Ei bine, daca v-ati hotarat sa va petreceti urmatoarea vacanta la Veseud 11, puteti lua legatura cu gazda pentru rezervari. Va indrumam sa folositi noua noastra platforma – Travlocals.com. Astfel, veti evita plata oricaror taxe sau comisioane percepute de alte platforme.

Locatia este ideala si pentru organizarea unei nunti in aer liber. Evident, in format restrans.

nunta aer liber transilvania

nunta aer liber transilvania

nunta aer liber veseud 11

nunta aer liber veseud 11

nunta aer liber transilvania

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…