Cabana La Țâlică: Relaxare deplină într-o casă tradițională muntenească din Țara Dornelor

Cabana La Țâlică: Relaxare deplină într-o casă tradițională muntenească din Țara Dornelor

Cabana La Țâlică: Relaxare deplină într-o casă tradițională muntenească din Țara Dornelor 1023 683 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Cabana La Țâlică este amplasată în Șaru Dornei, într-o poiană liniștită.

Are o priveliște superbă către Munții Bistriței și Călimani, fiind locul ideal în care să te relaxezi.

Cu un design rustic, dar minimalist, cabana te va ajuta să îți lași grijile acasă și să te conectezi la noul lux al simplității.

Sună bine, nu?

cabana la talica suceava

Cabana La Țâlică: Trai tihnit la poalele munților Călimani

Cabana La Țâlică poate să cazeze până la 10 oaspeți, având 5 camere duble, fiecare dintre ele cu baie proprie. Trei dintre camere se află la parter, iar celelalte două sunt la etaj.

cabana la talica saru dorneiLa subsol se află un spațiu comun cu living, bucătărie și zonă de dining.

Chiar dacă la exterior arhitectura este 100% autentică, la interior vedem o reinterpretare foarte reușită a liniilor tradiționale, combinate cu cele contemporane, astfel încât să fie asigurat un nivel maxim de confort.

 

cabane inedite bucovina

cazari inedite suceava

unde ne cazam in bucovina

cabana la talica

Mobilierul este o combinație între rustic și modern. Chiar dacă este amenajat cât mai simplu, acesta este exemplul perfect de “less is more”.

Piesa de rezistență a acestei cazări este lemnul, care este prezent în toate încăperile. De la pereți, uși și tavan, până la paturi și mobilierul din baie.

cazare saru dornei

cazare case traditionale bucovina

Experimentează traiul într-o casă tradițională seculară, însă fără a renunța la confortul erei moderne.

Chiar dacă ai găsit cazarea perfectă, știm că nu ai venit până aici doar ca să stai în casă. Așa că hai să vedem ce ai de făcut în Vatra Dornei și în împrejurimi.

Atracții și obiective turistice în Vatra Dornei și împrejurimi

Dacă ai ajuns până aici, trebuie neapărat să vizitezi Tinovul Mare. Aceasta este cea mai mare rezervație naturală de turbă din țară. Este situat în Depresiunea Dornelor, la poalele Călimanilor și se întinde pe aproximativ 600 de hectare.

Rezervația are altitudini de peste 800 m și se caracterizează printr-un mozaic de elemente. Ca să străbați pădurea mai ușor, există și un pod de lemn, lung de 1 km. Acesta te va ajuta să admiri împrejurimile fără să fii nevoit să depui prea mult efort, iar priveliștea este excepțională.

Muzeul Etnografic din Vatra Dornei este un muzeu în aer liber, unde sunt recreate gospodării tradiționale din zona Bucovinei. El este conceput ca un sat veritabil, oferind vizitatorilor posibilitatea de a descoperi cultura din zonele rurale. Acest muzeu oferă vizitatorilor posibilitatea de a învăța despre meșteșugurile tradiționale precum olăritul, prelucrarea lemnului sau țesutul.

Vatra Dornei este o stațiune turistică perfectă pentru iubitorii sporturilor de iarnă. În zonă sunt amenajate mai multe pârtii de schi, Pârtia Veverița și Pârtia Parc fiind cele mai populare dintre ele. În plus, pe lângă practicarea sporturilor de iarnă, turiștii au la dispoziție o mulțime de obiective demne de vizitat.

La fel de cunoscut este și Parcul Național Vatra Dornei, care este excelent pentru activități în aer liber. Indiferent ce alegi să faci, stațiunea turistică este ideală pentru cei care doresc să se bucure de frumusețea naturii și să se relaxeze.

Parcul Național Călimani deține cei mai tineri și mai înalți munți vulcanici din țara noastră, iar cel mai înalt vârf este Pietrosu Călimani care atinge 2100 de metri.

Ești în căutarea unui sejur în Deltă, Moldova, Oltenia, Banat sau Muntenia? Vrei să descoperi noi locații pe care nu ai apucat să le vezi încă? Pe blogul nostru vei găsi sute de cazări inedite și atracții turistice de peste tot din țară.

O platformă doar pentru experiențe premium

Noua variantă a platformei Travlocals.com este disponibilă și vei găsi o mulțime de cazări și experiențe inedite din țara noastră. Grație noii versiuni, vei putea vedea disponibilitatea în timp real, în avans și vei putea plăti pe loc, cu cardul. În plus, vei putea contacta gazda pentru orice întrebări suplimentare. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. Între timp, ne poți urmări pe conturile noastre de Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate update-urile și noile locații introduse.

Rezervă necomisionat

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…