Cabana Mountain Views: Cazare în tărâmul de povești din Porumbacu de Sus

Cabana Mountain Views: Cazare în tărâmul de povești din Porumbacu de Sus

Cabana Mountain Views: Cazare în tărâmul de povești din Porumbacu de Sus 870 555 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Îți este dor de ducă? Atunci, haide să fugi ludic printre brazi, să sari cu picioarele în râul rece și să lași munții să se năpustească peste privirea ta. Apoi să te cuibărești într-o locație retrasă în pădure, la Cabana Mountain Views. Aceasta se află în tărâmul de poveste Porumbacu de Sus, județul Sibiu.

living mountain views

Interiorul cabanei este un adevărat omagiu adus lemnului și tradiției românești. Îți vine să privești cu lupa fiecare blană de oaie, fiecare cadă sculptată, pereții și fiecare decor. O frenezie!

Cabana, pe care o vei adora de la primul pas înăuntru, are trei dormitoare, trei băi, bucătărie utilată, un living cu cuptor vechi – care se îngrijește de inima și gustul tău, zonă pentru grătar-ceaun și un spațiu imens în natură.

Haide pe cărări!

În acest articol vei găsi toate informațiile necesare pentru a-ți  putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, vei putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, vei putea verifica singur disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Castelul din Valea Zânelor și Povestea Calendarului

Cea mai cunoscută locație din Porumbacu de Sus este Castelul de Lut din Valea Zânelor. Pentru a ajunge la castel străbați satul pitoresc cu case săsești, care parcă se sprijină într-o horă. Pe la porți, bătrânii și chiar tinerii vând dulcețuri, miere și siropuri. Gustă din farmecul bunătăților făcute în casă!

Mergi, mergi și drum te duce singur la Castelul de Lut. Acesta a fost plăsmuit din cărțile cu zâne, fiind construit din materiale naturale și puțin praf magic sigur, altfel cum s-ar fi putut construi o asemenea splendoare?! Urcă în turnul din piatră și admiră fiecare vârf de munte care pare că este la o atingere distanță. În care turn al muntelui visezi să fii acum? Prinde putere de la mâncarea zânelor servită pe baloți, la albia râului, și apoi cine știe ce, picioarele poate te vor duce pe-un vârf de munte.

Sufletul tău zglobiu nu s-ar mai desprinde din această lume de basm. Și de ce ar face-o, când vraja poveștilor de la Castel te poartă la doi pași într-un alt tărâm – La Povestea Calendarului.

Acesta își are incipitul în vara lui 2021. Au fost construite 12 căsuțe din materiale naturale, care întruchipează lunile anului. Este minunat să fii aici, să mergi la fiecare căsuță, să te bucuri ca un copil la vederea unei bucăți de turtă dulce, a unei flori, a unei frunze. Să uiți rândul lunilor și să trebuiască să ghicești luna din mica poezie scrisă lângă căsuță. Să te amuzi că ai greșit, să faci poze și să pătrunzi într-o lume departe de realitate. Plimbarea prin filele calendarului se încheie memorabil, la un brad a cărui împrejurimi te duc la  căsuța poștală a lui Moș Crăciun. Scrie repede o scrisoare și așteaptă ca dorința să îți fie îndeplinită.

Învață să faci pâine de casă

Hmm, dorința ta a fost să înveți să faci pâine de casă? Uite că îți este îndeplinită! La Porumbacu 295, într-o șură veche din 1876 a luat naștere o brutărie și un atelier de pâine.

După o rețetă veche, brutarii pregătesc zilnic pâine și produse de patiserie la un cuptor tradițional pe lemne. Când intri în șură miroase pofticios, dar când muști din pâine te întorci fix în copilărie, când mama te trimitea la brutărie și luai pâinea aceea caldă, pe care o mâncai jumătate pe drumul spre casă.

Cu melancolie înveți să faci pâine de casă. Afli ce ingrediente ai nevoie ca să obții aluatul, cât timp stă la dospit, cum se frământă și cum se coace. Acum, cu rețeta în minte și fericire în suflet, mergi mai departe în călătorie.

Descoperă Muzeul Locomotivelor cu Abur

Dacă tot suntem la capitolul dorințe, ce spui, ai visat în copilărie la acele trenuri cu abur? La 40 de minute de Cabana Mountain Views poți fii în epoca de aburi. Aici se află peste 30 de locomotive cu abur, unele au circulat pe căile ferate române între 1885 și 1959, iar altele încă circulă la diverse ocazii.

Cabana Mountain Views: cabană rustică în Porumbacu de Sus

Pe un tărâm pitoresc, stăpânit de munți înalți, păduri seculare și ape susurând se află Cabana Mountain Views.

living mountain views

bucatarie mountain views

cuptor

ceaun transilvania

Cabana, care este ascunsă de agitația lumii moderne este îmbrăcată în straie albe precum o ie. Înăuntru se dezvăluie meșteșugul lemnului prin masa, scaunele și căzile sculptate și plasate lângă fereastră pentru contemplare. Se destăinuie și gustul tradiției prin cele două cuptoare vechi, unde să pregătești mâncare cu gust de altădată. Un living spațios cu bucătărie te adună la povești cu ai tăi, iar când ochii îți fug la somn ai de ales între trei camere rustice.

camera

camera cabana porumbacu de sus

baie

mountain views

mountain views chalet

Pregătește bagajele și haide la drum!

Rezervă singur experiența!

Îți dorești să fii în mijlocul naturii și tradiției? Vrei să pătrunzi în tărâmul copilăriei și să te relaxezi cu ai tăi într-un loc ascuns în pădure? Haide la Cabana Mountain Views, în Porumbacu de Sus, județul Sibiu.

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…