Cabana Văsălatul, Nucșoara: Cazare în inima Munților Făgăraș, aproape de Vf. Moldoveanu

Cabana Văsălatul, Nucșoara: Cazare în inima Munților Făgăraș, aproape de Vf. Moldoveanu

Cabana Văsălatul, Nucșoara: Cazare în inima Munților Făgăraș, aproape de Vf. Moldoveanu 1200 900 Wildventure

Cum ar fi să petreci câteva zile autentice în cel mai salbatic areal montan al României?

Doar tu, natura și gândurile tale.

Cabana Văsălatu, din Nucșoara, îți oferă o experiență inedită chiar în inima Făgărașilor.

Această fostă cabană de vânatoare, înconjurată de peisaje de vis si aer curat, este locul perfect pentru a porni în expediții spre cei mai înalți munți ai României.

cabana vasalatu nucsoara

Cabana Văsălatu: Cazare izolată în Muntii Făgăraș, aproape de Vârful Moldoveanu

Cu o capacitate de 10 persoane, în 5 camere cu 2 băi, cabana este perfectă pentru un grup restrâns sau pentru o familie numeroasă.

Camerele sunt duble, cu pat matrimonial sau 2 paturi de o persoană, iar băile sunt comune.

cabana vasalatu nucsoara

Mobilierul rustic te poartă cu gândul la vremurile de demult, iar arhitectura cabanei se integrează perfect în decorul pictat de pădure.

Sobele de teracotă și mirosul de lemn ars oferă atmosfera specifică unei vieți autentice, tradiționale, demnă de o experiență memorabilă.

cazare vf moldoveanu

cazare nucsoara arges

cazare nucsoara arges

Cabana Văsălatu mai pune la dispoziție o bucătărie utilată și un loc de luat masa, unde te poți bucura și relaxa împreună cu prietenii tăi.

cazare inedita muntii fagaras

La exterior, cabana dispune de un foișor și o curte imensă. Aici te poți relaxa în mijlocul pădurii de confiere, care te va îmbia cu mirosul specific, îți va conferi răcoare vara, iar în rest va proteja de intemperii.

Având în vedere amplasamentul la mare distanță de alte forme de civilizație, nu este exclusă interacțiunea cu animalele sălbatice.

cazare spectaculoasa mntii fagaras

atractii si obeictive muntii fagaras

Atracții și obiective în Munții Făgăraș

Numiți și Alpii Transilvaniei, Munții Făgăraș sunt visul oricărui pasionat de drumeții. Aceștia dețin 8 vârfuri care depășesc 2500 de metri înălțime și oferă peisaje spectaculoase, unice în România. Iată câteva zone de interes turistic din Munții Făgăraș:

Transfăgărășanul, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din întreaga Europa. Este o zonă care merită parcursă!  Serpentinele și view-ul pe care ți-l oferă acest drum sunt de-a dreptul spectaculoase. Drumul urcă până la o altitudine de 2042 de metri, fiind al doilea cel mai înalt drum din țară după Transalpina.

Bâlea Lac este un lac de origine glaciară, aflat în apropierea Transfăgărășanului. Pe timp de vară acest lac atrage anual sute de turiști, multi dintre ei fiind străini, dornici să străbată una dintre cele mai spectaculoase șosele rutiere din lume. Iarna accesul se poate face doar cu telecabina.

Cascada Bâlea, cea mai mare cascadă din România se află tot pe Transfăgărășan și are o cădere de apă de 60 de metri.

Vârful Moldoveanu (2544 de metri) este un traseu cu dificultate medie spre ridicată, însă priveliștea din vârf și peisajele de pe traseu sunt de nedescris.

Există mai multe trasee montane care duc până pe Vf. Moldoveanu, iar cel mai simplu și mai scurt este chiar din Nucșoara. Pe acest traseu, cu o mică abatere, se află și Cabana Văsălatu. Cel mai probabil, acesta este cel mai apropiat loc în care te poți caza în condiții bune pentru o ascensiune de 1 zi, dus – intros, pe Vârful Moldoveanu.

Dacă ești în căutare de inspirație pentru următoarele sejururi, blogul nostru are o serie de cazări inedite din România, precum și obiective turistice cunoscute și mai puțin cunoscute din țara noastră.

O platformă doar pentru experiențe premium

Curând, noua variantă a platformei Travlocals.com va fi disponibilă și vei găsi o mulțime de cazări și experiențe inedite din țara noastră. Grație noii versiuni, vei putea vedea disponibilitatea în timp real, în avans și vei putea plăti pe loc, cu cardul. În plus, vei putea contacta gazda pentru orice întrebări suplimentare. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. Între timp, ne poți urmări pe conturile noastre de Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate update-urile și noile locații introduse.

rezerva acum

 

 

 

 

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…