Cabanele VárLak: Ciubăr, mâncare tradițională și experiențe inedite

Cabanele VárLak: Ciubăr, mâncare tradițională și experiențe inedite

Cabanele VárLak: Ciubăr, mâncare tradițională și experiențe inedite 870 555 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astăzi îți prezentăm o idee de vacanță în Harghita, la Cabanele VárLak, situate în satul Sub Cetate, județul Harghita.

Drumul este de un pitoresc aparte. Dealurile și câmpurile dansează cu cerul, iar gardurile și casele au însemne tradiționale păstrate cu sfințenie.

În jur tronează copacii și aproape oriunde ai păși este covorul naturii, singurele urme de civilizație sunt drumul asfaltat, câteva restaurante și cazări, în rest ești captiv în acest tărâm.

Printre copaci și aer curat se află Cabanele VárLak, care au o capacitate de cazare pentru 2-6 persoane/căsuță, cu ciubăr și saună proprii.

Haide să faci rafting, să vezi fluturi tropicali, să hrănești alpaca, căprioare și alte animăluțe.

În acest articol vei găsi toate informațiile necesare pentru a-ți  putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, vei putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, vei putea verifica singur disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Senzații memorabile la rafting

La 8 km de Cabanele VárLak ieși din monotonia zilnică și aventurează-te pe apele învolburate ale Târnavei Mari. Îți bate inima puternic și poate îți este teamă să încerci asta, însă este o experiență inedită, pe care odată gustată, o vei căuta și în alte vacanțe.

rafting harghita

Să o luăm cu începutul. Nu vei fi de capul tău, ci vei fi primit cu brațele deschise de instructori cu experiență. Aceștia te vor învăța teorie, îți vor da echipament corespunzător și te vor duce pe o parte domolă a râului pentru a te instruit. Când au văzut că ești pregătit, vei merge cu ei spre valea râului, unde apele se sparg printre pietrele de munte și creează efectul superb de spumă.

Priveliștile te vor fura, noroc că râul mai are și porțiuni line și te lasă să admiri ce este împrejur. Apoi, deodată simți iar că iei avânt și apele repezi te pun în mișcare spre o cascadă mică. După cam 3 ore, experiența se încheie. Rezervă aici: office@zetevar.ro

Prima zi la Cabanele VárLak a zburat. Mergi la un restaurant și mănâncă bucate tradiționale. Gazda îți va oferi ponturi, în funcție de dorințele tale. După o mâncare bună, urmează relaxarea în ciubăr, în mijlocul naturii și în sauna interioară. Că tot am spus de zbor, mâine dimineață chiar vei vedea cum zboară fluturii tropicali. Somn ușor!

Soarele a pătruns timid în cameră, te trezești zâmbind și îți pregătești micul dejun în bucătăria utilată. Unde alegi să îl servești, pe balcon sau pe terasa din grădină? Oriunde ai decide vei avea parte de același peisaj care abundă în păduri, liniște și aer curat. Te-ai gândit toată noaptea la fluturi, haide să-i vezi.

Admiră fluturi tropicali vii

La 1 oră de Cabanele VárLak se află Casa Fluturilor Exotici, locul magic unde fluturi tropicali, zboară pe lângă tine. Ai să vezi o clădire bizară, intră acolo, ia-ți bilet și pătrunde într-un tărâm tropical. Înăuntru este creat un mediu cu aer exotic, cu plante luxuriante, banane și portocale unde fluturii iau masa, pentru că ei se pot hrăni doar cu lichide, în special nectar.

Odată intrat ai ocazia să vezi fluturii în toate stadiile de dezvoltare, de la crisalide, la fluturi adulți. Aceștia sunt aduși din Africa, America de Sud și Asia. Au un colorit interesant și forme ale aripilor captivante, care te atrag să îi privești cât mai aproape. Cu puțin noroc ți se pot așeza pe umăr sau mână, moment propice să faci o poză de excepție.

Programul de vizitare este din luna mai până în septembrie.

Descoperă cea mai mare salină din România – Salina Praid

La 2 minute de Casa Fluturilor Exotici este Salina Praid. Potrivit datelor arheologice, începutul Salinei Praid datează din perioada daco-romană, fiind un loc potrivit dacă vrei să îmbini relaxarea, cu o porție de sănătate și istorie.

Spre salină ești dus de un autobuz, apoi cobori scările pe lângă pereții luciosi. Aceasta se află la peste 100 de metri sub pământ. In pereții uriași de sare au fost amenajate un parc de aventură, restaurante, cafenele, o galerie de degustat vinuri și un loc de rugăciune.

În salină este și un muzeu cu cristale de sare, obiecte de artă populară , unelte folosite la extragerea sării și este prezentată ordinea cronologică cu metodele de extragere a sării de la începuturi până în prezent.

A mai trecut o zi în județul Harghita. Este din nou seară și te destinzi în ciubăr.

Mâine te așteaptă o altă experiență fantastică – hrănirea căprioarelor, animăluțelor alpaca și nu numai.

Hrănește alpaca și alte animăluțe

La maxim 5 minute de mers pe jos de Cabanele VárLak se află Rezervația animalelor sălbatice. Este o locație de vis, în care te apropii și mai mult de natură. Poți să hrănești și să mângâi căprioare, alpaca, căprițe, oi, cerbi.

obiective turistice harghita

Pentru o vacanță prelungită aici, îți mai oferim câteva idei de activități: SUP și plimbare cu barca pe Lacul Zetea, Zete Karting și Domeniul Schiabil Mădăraș.

Sporturi de iarnă în Harghita

La aprox. 20 km de Cabanele VárLak se afla partii moderne, Mădăraș și Vărșag. Acestea sunt ideale atat pentru avansati, cat si pentru incepatori, chiar si pentru copii de varste mici.

Cabanele VárLak: Cazare tradițională în Harghita

În limba maghiară Várlak înseamnă ,,Te așteptăm!”. Așa că ești așteptat la Cabanele VárLak, într-un colț pitoresc, împrejmuit de munți, păduri și ape.

Sunt șase cabane construite din lemn, care au o capacitate totală pentru 24-36 de persoane. Wow! Mai ales dacă ești în căutarea unei locații pentru team building ori petrecere cu mulți prieteni. Totuși, dacă vrei să fii doar tu cu partenerul, nu îți fă griji, cabanele sunt separate de un gărduleț și au propria lor curte inundată în natură și sunet de râu.

cazare de vis in harghita Cabanele Várlak

În interior, lemnul și-a pus amprenta, iar fiecare cabană dezvăluie două camere cu lumini romantice și pat comod, amplasate aproape de fereastră, unde să privești natura direct din pat; baie; bucătărie utilată și un living spațios cu șemineu. De asemenea, după o zi de călătorie, răsfățul te așteaptă la sauna și ciubărul propriu.

În grădină ai la dispoziție o curte spațioasă, grătar, foișor, terasă și parc pentru copilași.

Pregătește-ți bagajele și haide la drum!

Rezervă singur experiența!

Cauți o cazare în Harghita? Vrei să te rupi de cotidian, să faci rafting, să vezi fluturi tropicali, să descoperi cea mai mare salină din România, să hrănești animalele și să te relaxezi în ciubăr? Haide la Cabanele VárLak, în satul Sub Cetate, județul Harghita.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane. Am construit aceste proiecte pentru tine. Doar folosind serviciile lor, vei susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința ta de a călători doar pe aceste tărâmuri magice românești.

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…