Casa Aliane, Sărata Monteoru: Experiență inedită la refugiul ecologic de lângă Buzău

Casa Aliane, Sărata Monteoru: Experiență inedită la refugiul ecologic de lângă Buzău

Casa Aliane, Sărata Monteoru: Experiență inedită la refugiul ecologic de lângă Buzău 1813 1209 Wildventure

Cauți o experiența unică în Buzău? Casa Aliane este un loc din Sărata Monteoru, unde cultura se îmbină cu natura.

Aici se află o casă construită din baloți de paie și de asemenea, un atelier de creație în piele.

Haide să aflăm împreună ce are atât de special această locație.

casa aliane sarata monteoru

Casa Aliane: O reîntoarcere firească la ceea ce ne dă viața

La 14 km de Buzău, într-o zonă înconjurată de păduri, coline și ape minerale tămăduitoare, s-a creat acest loc unic. Proprietara locației, Aliane, a vrut să prezinte o alternativă de trai. Asta înseamnă construcții din materiale naturale, uneori recuperate sau reciclate, permacultură și traiul sustenabil în sânul naturii.

cazare inedita buzau

Casa Aliane este o casă pe structură de lemn și baloti de paie care a fost ridicată în aproximativ 3 ani. Toată construcția a fost realizate de Aliane și tatăl său, aceasta continuând și cu partea de interior, prin elemente de design și mobilier.

O altfel de experiență

Casa Aliane a devenit un atelier și locul expoziției lucrărilor în piele, care astăzi e punct cultural, artistic și inspirație de trai sustenabil. Aici vei găsi meșteșuguri pe cale de dispariție, permacultură, construcții și hrană naturală, artă și întruniri culturale.

Casa dispune de un dormitor, o baie și o chicinetă cu toate cele necesare pentru un trai decent.

casa aliane sarata monteoru

La exterior, casa dispune de o terasă și o grădină imensă unde se află „aurul acestei locații”. Legume și fructe proaspete pentru a asigura hrană sustenabilă sunt din abundență.

cazare sarata monteoru

mancare ecologica buzau

Ei bine, acesta este un prim refugiu natural și cultural în Sărata Monterou, în care vei experimenta, încerca și învăța cum să te autosusții din ceea ce ai.

cazare eco friendly casa aliane

Explorează Ținutul Buzăului

Deși nu este o zonă atât de mediatizată, județul Buzău ascunde multe situri rupestre, peșteri preistorice, lacuri, cascade, zone de drumeții și tratamente balneare. Iată câteva atracții cunoscute și mai puțin cunoscute Buzău pe care merită să le vizitezi.

Vulcanii Noroioși, un loc unic în România, unde se află niște vulcani mici care ”scuipă” gaze și noroi. Peisajul din jurul lor pare de pe altă planetă.

Ansamblul Rupestru de la Aluniș este în mare parte reprezentat de adăposturi scobite în stânci, prin munți, în regiunea cunoscută sub numele de ”Țara Luanei”. Aici vei găsi o bisericuță aflată parțial într-o stâncă și câteva încăperi rupestre.

Barajul și Lacul Siriu se află în nordul județului și este parcurs de un drum care șerpuiește printre munți, pe viaducte.

Focurile vii de la Lopătari. Fenomenul este similar cu cel de la vulcanii noroioși, însă în loc de noroi, aici țâșnește un gaz care produce flacăra la frecarea cu solul.

Stațiunea Balneoclimaterică de la Sărata Monteoru este funcțională doar pe timp de vară și este cunoscută datorită apei bogate în săruri minerale.

Atracții turistice în apropierea Buzăului

  1. Sfinxul și Babele
  2. Peștera Ialomiței
  3. Crucea Eroilor Neamului
  4. Cascada Urlătoarea
  5. Cascada Cașoca
  6. Babele de la Ulmet
  7. Muzeul Rezervației Bucegi – Sinaia

Ești în căutarea unor cazări inedite în România, dar vrei să vizitezi și împrejurimile? Pe blogul nostru vei găsi toate cele necesare pentru a avea un sejur de vis, într-o locație pe măsura așteptărilor.

O platformă doar pentru experiențe premium

Curând, noua variantă a platformei Travlocals.com va fi disponibilă și vei găsi o mulțime de cazări și experiențe inedite din țara noastră. Grație noii versiuni, vei putea vedea disponibilitatea în timp real, în avans și vei putea plăti pe loc, cu cardul. În plus, vei putea contacta gazda pentru orice întrebări suplimentare. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. Între timp, ne poți urmări pe conturile noastre de Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate update-urile și noile locații introduse.

rezerva acum

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…