Casa de Piatră, Deseşti: Cazare unică în Maramureș

Casa de Piatră, Deseşti: Cazare unică în Maramureș

Casa de Piatră, Deseşti: Cazare unică în Maramureș 960 658 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Casa de Piatră este o cazare deosebită din Maramureș, aflată în apropierea râului Mara.

Cabana este construită din piatră și lemn, fiind localizată într-un loc pitoresc, înconjurat de peisaje naturale încântătoare.

Cazarea este ideală pentru cei care doresc să se relaxeze, dar și să exploreze regiunea care a conservat cel mai bine tradițiile și obiceiurile românești.

casa de piatra maramures

Casa de Piatră: Bucură-te de liniște și armonie în mijlocul naturii

Cabana dispune de 3 camere, fiecare dintre ele cu pat matrimonial și balcon. În total, locația poate caza 6 oaspeți norocoși. Toate camerele sunt amenajate în stil rustic, montan, decorurile fiind mai degrabă specifice Tirolului, decât Maramureșului.

cabana inedita maramures

cazare desesti

Oaspeții vor avea la dispoziție și un living cu șemineu și bucătărie open space, aici aflându-se și locul de servit masa.

cabana rustica in maramures

casa de piatra desesti

La exterior, oaspeții au la dispoziție o piscină, în care să îți petreci zilele călduroase, dar și o gradină spațioasă. De asemenea, există și un loc de joacă pentru copii și o zonă de BBQ.

cabana cu piscina maramures

Pe proprietatea cabanei este amenajat și un lac de pescuit. Dacă preferi pescuitul pe ape curgătoare, Râul Mara, se află în apropierea cabanei și este un loc excelent pentru acest hobby.

cabana cu lac de pescuit maramures

Există nenumărate metode de recreere pentru oaspeții care aleg să se cazeze la Casa de piatră. Pentru cei care doresc să exploreze Maramureșul, aveți mai jos o listă cu locații mai puțin cunoscute, dar care merită văzute.

Atracții și obiective turistice în Maramureș

La baza pasului Prislop veți găsi un muzeu unic în România și anume Muzeul Rădăcinilor. Acesta este amenajat în casa tradițională a lui Ștefan Grec. Cutreierând pădurile, el a găsit tot felul de rădăcini interesante, pe care a început să le colecționeze în 1970. De atunci a reușit să strângă peste 100 de rădăcini de tei, molid sau paltin. Pe lângă faptul că le adună, le și curăță și conservă printr-o rețetă secretă. În muzeu mai există și o colecție de ouă încondeiate, bancnote vechi, flori de mină și obiecte care au aparținut soldaților căzuți în războaie.

Unul dintre simbolurile Maramureșului este Mănăstirea Peri și se găsește în Săpânța, în apropiere de Cimitirul Vesel. Având o înălțime de 78 m, este cea mai înaltă biserică de lemn din Europa. Mănăstirea a fost construită în 1997, iar numele ei a fost legat de numele unei biserici de piatră care a existat în același loc.

Încă un obiectiv care nu trebuie ratat este Muzeul de mineralogie “Victor Gorduza”. Mineritul a fost dintotdeauna ocupația principală a locuitorilor, iar muzeul vorbește despre istoria acestei zone. Acolo sunt adăpostite peste 20000 de piese, dintre care doar 1000 sunt expuse permanent. Acest tip de muzeu este unic în Europa și unele dintre piesele prezente au o valoare științifică foarte mare.

Cimitirul de la Bârsana este un alt cimitir tradițional, recunoscut pentru crucile sale sculptate, înalte până la 6 m. Acestea ilustrează tradițiile și credințele populare, fiind un exemplu impresionant de artă funerară. Având în vedere că reflectă obiceiurile și tradițiile locale, este considerat a fi un monument istoric și cultural important. Aici pot fi văzute peste 800 de cruci de diferite stiluri și dimensiuni.

Maramureșul are o mulțime de pârtii de schi moderne și este recunoscut printre iubitorii sporturilor de iarnă. Cea mai renumită pârtie se găsește la Cavnic, unde se schiază inclusiv vara. Aceasta este situată la o altitudine de 1150 m, având o lungime de 1800 m. Este dotată cu telescaun și teleschi și este potrivită atât pentru începători, cât și pentru avansați.

Dacă vrei să vezi mai multe cazări inedite din țara noastră sau chiar atracții mai puțin cunoscute, blogul nostru îți stă la dispoziție. Aici vei găsi o sumedenie de cazări care mai de care mai frumoase și atracții turistice din fiecare zonă a României.

O platformă doar pentru experiențe premium

Noua variantă a platformei Travlocals.com este disponibilă și vei găsi o mulțime de cazări și experiențe inedite din țara noastră. Grație noii versiuni, vei putea vedea disponibilitatea în timp real, în avans și vei putea plăti pe loc, cu cardul. În plus, vei putea contacta gazda pentru orice întrebări suplimentare. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. Între timp, ne poți urmări pe conturile noastre de Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate update-urile și noile locații introduse.

Rezervă necomisionat

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…