Pensiunea Țara Codrului: Cazare inedită și gastronomie locală în Maramureș

Pensiunea Țara Codrului: Cazare inedită și gastronomie locală în Maramureș

Pensiunea Țara Codrului: Cazare inedită și gastronomie locală în Maramureș 2000 1500 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Maramureșul este o regiune din nord-vestul României, cunoscută pentru frumusețea naturală și bogăția sa culturală.

Dacă nu ai avut ocazia până acum să ajungi în acest colț de Rai, trebuie să o faci cât mai curând.

Pensiunea Țara Codrului îți poate fi casă pe durata sejurului, oferindu-ți o experiență memorabilă.

pensiunea tara codrului maramures

Pensiunea Țara Codrului: Cazare tradițională reinterpretată și experiențe culinare memorabile

Cu o capacitate de 12 persoane, Pensiunea Țara Codrului te așteaptă într-un peisaj pitoresc, submontan din Asuaju de Sus, Maramureș. Locația pune la dispoziția oaspeților 4 camere duble și un apartament cu 2 camere, fiecare cu baie proprie.

cazare inedita in maramures

Prețul camerei începe de la 270 de lei pe noapte, iar ca extra opțiune se poate opta pentru micul dejun. Pensiunea dispune și de un restaurant cu mâncare gustoasă, atât tradițională cât și rețete reinterpretate din alte colțuri ale lumii.

gastronomie locala maramures

cazare cu mancare traditionala maramures

Primul nivel al pensiunii îi întâmpină pe oaspeți cu o cameră generoasă care servește drept living, bibliotecă, dar și sufragerie, alături de o bucătărie complet mobilată și utilată modern.

cazare inedita maramures

cazare spectaculoasa maramures

Subsolul locației este destinat divertismentului, punând la dispoziția celor cazați un spațiu suficient de mare pentru a se destinde. Pensiunea Țara Codrului deține aici 2 mese de biliar și 2 mese de ping pong, astfel încât toți cei 12 oaspeți să aibă timpul lor aici.

cazare cu biliard maramures

La exterior, locația dispune de un ciubăr și de o curte imensă pentru a petrece timp în aer liber. Ești gata să experimentezi adevărata viață a moroșanilor?

Atracții și obiective turistice Maramureș

Ti-am stârnit puțin curiozitatea cu această regiune a țării?  Ceea ce vom prezenta în rândurile următoare, cu siguranță, te va convinge că e o destinație de vacanță ce merită explorată.

Odată ajuns în Maramureș, vei fi întâmpinat de peisaje pitorești, cu munți acoperiți de păduri de conifere, râuri curgătoare și sate tradiționale bine conservate. Printre cele mai populare atracții turistice se numără:

  • Mănăstirea Bârsana
  • Cimitirul Vesel din Săpânța
  • Muzeul Satului din Sighetu Marmației
  • Mocănița, un tren cu aburi care străbate peisajele montane.

Acestea ar fi cele mai cunoscute și vizitate atracții din Maramureș, însă îți vom prezenta și câteva obiective mai puțin cunoscute:

  • Casa memoriala Gheorghe Pop de Băsești a aparținut marelui om politic, descendent al unei familii nobiliare. Casa a fost construită în anii 1885 – 1890, constituind timp de trei decenii un loc de întâlnire a multor personalităţi transilvănene: dr. Vasile Lucaciu, Vasile Goldiş, Ion Raţiu, Teodor Mihali şi alţii.
  • Teiul Unirii și Mănăstirea greco catolică din Băsești reprezintă un loc încărcat de istorie și de simboluri ale Marii Uniri.
  • Castelul Bloomberg și celebrul arbore Gingko Biloba cu care cei de la Gârdani se mândresc. Deși este specific Chinei și Japoniei, s-a adaptat la condiţiile de la noi din ţară. Arborele are o înălţime de 20 de metri şi o vârstă de aproximativ 200 de ani. Interesant, nu?
  • Mănăstirea de la Oarta de Sus
  • Biserica de lemn de la Buzești
  • Curtea fostului baron Bornemiszta din pădurea Asuajului

Dacă ești în căutarea unui sejur în România și nu ai idee despre locul în care vrei să ajungi, blogul nostru de călătorii e gata să îți ofere numeroase variante. Aici vei găsi cazări inedite, obiective turistice cunoscute și mai puțin cunoscute din întreaga țară. Ești gata de o nouă aventură?

O PLATFORMĂ DOAR PENTRU EXPERIENȚE PREMIUM

Curând, noua variantă a platformei Travlocals.com va fi disponibilă și vei găsi o mulțime de cazări și experiențe inedite din țara noastră. Grație noii versiuni, vei putea vedea disponibilitatea în timp real, în avans și vei putea plăti pe loc, cu cardul. În plus, vei putea contacta gazda pentru orice întrebări suplimentare. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…