Casa Hintz: Vacanță într-o casă istorică din Făgăraș

Casa Hintz: Vacanță într-o casă istorică din Făgăraș

Casa Hintz: Vacanță într-o casă istorică din Făgăraș 870 555 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

După ce apune soarele așteptăm cu nerăbdare răsăritul, pentru că fiecare zi este un nou motiv de aventură. Astăzi mergem la Casa Hintz, o casă cochetă aflată în centru vechi al orașului Făgăraș.

cetatea fagaras

Orașul de la poalele munților a fost atestat documentar din 1291, sub numele de origine maghiară – Fogoros. Istoricii cred că denumirea orașului a provenit tocmai de la o pădure bogată de fagi aflată în apropiere. Că este un mit, că este un adevăr, noi tot rămânem fermecați de frumusețea orașului și abia așteptăm să mergem pe urmele trecutului. Haide cu noi într-o călătorie virtuală!

În acest articol vei găsi toate informațiile necesare pentru a-ți  putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, vei putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, vei putea verifica singur disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Descoperă unul dintre cele mai frumoase castele din lume, Cetatea Făgăraș

La 3 minute de mers pe jos de Casa Hintz, se află Cetatea Făgărașului. Aceasta a fost plasată într-un top drept al doilea cel mai frumos castel din lume, potrivit publicației Huffington Post. Frumusețea aparte, priveliștea de vis, aleile cu bănci unde poți să privești lebedele în apă și farmecul istoric ne-au făcut curioși de trecutul ei.

Cetatea are o istorie foarte bogată. A fost construită în 1310, pe locul unei vechi fortificații din lemn, ca punct de apărare împotriva atacurilor otomanilor și tătarilor. În 1526, Ștefan Mailat, devenise voievod al Transilvaniei și stăpân al cetății și al Făgărașului. El a transformat cetatea într-o fortăreață cu ziduri duble și a amenajat spații noi în încăperi.

Prin 1599, Mihai Viteazu ocupă cetatea și i-o dăruiește soției. Astfel, castelul ajunge să fie cea mai căutată locație pentru baluri și serate în Transilvania. După moartea lui Mihai Viteazu, Cetatea Făgăraș a devenit fortăreață militară, iar soția sa a ajuns prizonieră în zidurile unde odată petrecea.

Din 1500 până la mijlocul secolului XIX, Cetatea a fost atacată de peste 10 ori, dar niciodată cucerită, având un sistem defensiv foarte bine închegat.

De-a lungul timpului cetatea a fost cazarmă, închisoare, reședință, a trăit atâtea evenimente încât rândurile acestea sunt prea scurte să le putem povesti, ele trebuie aflate de la fața locului. Datorită atâtor ani și atâtor evenimente care au periclitat-o, din 1960, cetatea a trecut printr-un amplu proces de restaurare pentru a i se reda gloria de castel fortificat.

Pentru a evoca trecutul, zidurile Cetății Făgăraș găzduiesc un muzeu, unde sunt expuse piese originale și fotocopii, care redau momente istorice ale ținutului: de la obiecte din ceramică, la bijuterii, arme, până la elemente etnografice. Toate te fac să te rupi de prezent și să pătrunzi în acele timpuri.

Casa Hintz: Cazare cochetă în Făgăraș

Plecăm de la Cetatea Făgăraș, cu o sete de trecut și încercăm să aflăm povestea Casei Hintz, locul unde dormim. Cu ajutorul unor prieteni, care ne-au arătat două cărți poștale de prin 1900, aflăm că tocmai casa unde înnoptăm a fost ceasornicărie, aceasta aparținand unui pionier al ceasornicăriei românești, Eugen Hintz.

Aspectul clădirii s-a schimbat puțin de-a lungul anilor, dar fascinația trecutului a rămas vie în pereți. În prezent, la parterul clădirii funcționează o cofetărie și un restaurant, unde poți să mănânci printre altele cea mai bună savarină din Făgăraș.

casa hintz mic dejun

dormitor

Casa dezvăluie cinci camere mobilate simplu, în culorile maro, alb și albastru, care să prelungească parcă înăuntru fala munților și infinitul cerului.

dormitor

casa hintz dormitor

casa hintz

Casa Hintz este punctul perfect de unde să pleci și să explorezi Transilvania. Ce poți vizita într-un weekend prelungit? Laguna Albastră, Movilele de la Șona, Brașov, Sibiu, Transfăgărășan. 

P.S. Înainte de a porni pe cărări, gazdele oferă tuturor un mic dejun cu bufet suedez, din care să îți iei forța pentru o zi întreaga.

mic dejun

Pregătește-ți bagajele și haide la drum!

Rezervă singur experiența!

Cauți o cazare cochetă în Făgăraș de unde să pleci în călătorii prin Transilvania? Haide la Casa Hintz, în Făgăraș, județul Brașov.

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…