Glamount: Remediul zilelor obositoare

Glamount: Remediul zilelor obositoare 870 555 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Ai stat prea multe zile la birou și ești obosit? Am găsit remediul! Astăzi te invităm să te relaxezi în ciubăr și într-un glamping de tip iglu, care îți va schimba starea instant.

glamping cu ciubar neamt

Glamount se află în satul Fărcașa, județul Neamț, într-o zonă unde auzi susurul râului Bistrița și ai parte de o panoramă uimitoare spre munți.

Glamping-ul dispune de un pat confortabil, Smart TV, WIFI, încălzire centralizată și grup sanitar înăuntru.

Haide să descoperi împrejurimile!

În acest articol vei găsi toate informațiile necesare pentru a-ți  putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, vei putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, vei putea verifica singur disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Admiră zimbrii

Este așa bine să stai în ciubăr, să privești frumusețea munților împăduriți, să îți pierzi privirea prin explozia de culori, încât nu te-ai da în lături să ieși. Totuși, curiozitatea te cheamă la drum.

La 50 de minute de Glamount se află Grădina Zoologică – Zimbrăria ,,Dragoș Vodă”. Aceasta este o rezervație naturală de tip faunistic, înființată în 1968, care a fost declarată în anii 2000 arie protejată, având scopul de a crea o populație de zimbrii viabilă.

Zimbrul, un impunător animal, este pe cale de dispariție, fiind o ocazie deosebită să-l vezi atât de aproape. Zimbrii au fost cu greu reintroduși pe meleagurile românești, după ce în secolul al XIX-lea dispăruseră complet de prin păduri din pricina vânării lor.

În aria protejată mai au casă mistrețul, căprioarele, cerbii comuni, cerbii lopătari (care au coarnele impresionante), diverse păsări și o familie de nutrii.

Dacă îți place să pescuiești, aici găsești trei iazuri cu exemplare de crap, caraș, șalău, știucă sau biban. Va fi o experiență unică să pescuiești chiar atât de aproape de animalele sălbatice.

Descoperă lumea satului tradițional

Cum stai, ai prins ceva? Indiferent de răspuns, haide să mai prinzi niște amintiri.

La 25 de minute de Zimbrăria ,,Dragoș Vodă” se află Muzeul Popa Târpești. Muzeul îi aparține lui Neculai Popa, care atunci când a cunoscut lumea satului s-a îndrăgostit de ea și văzând că modernul începe să își facă loc, iar obiectele de tradiție se pierd, a început să le colecționeze de pe la vecini și de prin satele învecinate.

Cum ai pus piciorul în fața muzeului, o poartă interesantă, cu fețe umane te întâmpină. Aveam să aflăm că aceea înglobează arborele genealogic al familiei. Curtea este un muzeu în aer liber, format din sculpturi realizate în lemn și piatră ale lui Neculai Popa.

Casa este o veritabilă bulă a timpului, cuprinzând peste 3000 de obiecte de artă populară și măști tradiționale realizate de soția sa.

Peisaj devenit viral pe Internet

Cu siguranță ai văzut cel puțin o dată poze sau video cu multe scări din metal care par că urcă în cer, și ți-ai dorit să ajungi acolo. Ei, bine, acum ești aproape. Locul magnific din Masivului Ceahlău se află la două ore de Glamount.

Există opt trasee, cu puncte de plecare diferite. Unele sunt mai dificile, altele mai simple, mai pitorești ori mai sălbatice, dar toate potecile duc în final la același peisaj spectaculos. 

Noi o să îți prezentăm un traseu de 3 ore dus – 3 ore întors. Traseul pornește din stațiunea Durău. La intrarea în Parcul Național Ceahlău se plătește o taxă, iar doamna drăguță de la bilete de obicei oferă turiștilor ponturi despre vreme sau despre traseul ales.

Prima parte a traseului Durău – Cabana Fântânele abundă în frumusețe, oferindu-ți oportunitatea să faci o groază de poze, timp în care îți tragi și sufletul. Traseul începe pe o potecă amenajată, bine bătătorită de picioarele a mii de călători care au vrut să vadă măreția muntelui.

Treptat, natura pune stăpânire pe traseu, iar poteca este străpunsă de rădăcinile groase ieșite din pământ. Din loc în loc, stâncile îndrăznesc să spargă rădăcinile, este un spectacol pentru priviri și o concentrare inedită pentru minte.

Pas cu pas, după o oră jumătate, ajungi la o altitudine de 1220, la Cabana Fântânele. Faci un popas pentru poze și încărcare sufletească și continui. Pe traseu, dai de izvoarele cu apă rece, bea, pentru că ai să simți precum prima gură de cafea băută dimineața. Un vis și un deliciu, plin cu energie!

Pe traseu, natura nu se oprește să te încânte cu monumentele ei. Unul dintre ele este Căciula Dorobanțului, o stâncă ce pare ca se joacă cu privirea și gravitația, parcă parcă imediat ar pica.

Senzația să fugi este firească, și o iei agale, dar te oprește o salbă de stânci împletite cu brazii, aceasta este Cununa Zimbrului. Se spune că acolo și-ar fi găsit sfârșitul zimbrul hăituit de Dragoș Vodă.

Legendele continuă. Cum tot mergi, din înfundătura de vegetație, iese la iveală o stâncă măiastră care pare a avea un chip și o rochie. Stânca este numită Panaghia și se crede că aceasta a fost o fată nemaivăzut de frumoasă, care s-a îndrăgostit de soare, iar pentru a fi etern împreună, ea s-a metamorfozat într-o stâncă. Zici că am fi într-un poem eminescian, nu altceva.

Uite cum timpul a zburat și ai ajuns la mult dorita scară. Scara, are cam 500 de trepte și pornește de la o altitudine de 1771 de metri și ajunge la 1893 de metri. Urcatul este o plăcere, în tabloul naturii care te aduce în vârful Universului.

La întors traseul durează tot cam 3 – 4 ore. Nu uita să ai bețe de drumeție, bocanci cu talpă aderentă, un ghiozdan mic cu provizii, pelerină de ploaie – deoarece vremea la munte este imprevizibilă.

Glamount: Glamping cu ciubăr, în județul Neamț

Inima te cheamă unde îi este locul – la liniște, aer curat și la peisaje fabuloase oferite de munte. Ești în satul Fărcașa, județul Neamț, la Glamount.

glamping cu ciubarglamount dormitor

glamount vedere

Glamount este un glamping cu iz romantic, înconjurat ziua de culmi înverzite, iar seara de lună și de stele. Stai în ciubăr și auzi susurul apei, e liniște, e bine și nu mai vrei să pleci. Când te hotărăști să vii în pat, sus, pe o fereastră te așteaptă stele să le numeri și îți pui dorințe. 

terasa

glamount chicineta

baie glamount

elemente de toaleta

Apoi, dimineața soarele și siluetele de brazi îți sunt emisiune pe marele ecran al glamping-ului și fericirea te prinde. Îți bei cafeaua relaxat pe terasă, pregătești mâncare la grătar și uiți de tot și de toate aici.

ciubar

peisaj

Pregătește-ți bagajele și haide la drum!

Rezervă singur experiența!

Ai obosit și îți cauți relaxarea? Îți dorești să stai în natură, să pescuiești, să mergi pe trasee montane și să descoperi o fâșie de tradiție? Haide la Glamount, un glamping cu ciubăr, în județul Neamț.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane. Am construit aceste proiecte pentru tine. Doar folosind serviciile lor, vei susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința ta de a călători doar pe aceste tărâmuri magice românești.

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…