Casa Păpădie – renovată în cel mai frumos stil tradițional, gata să primească oaspeți

Casa Păpădie – renovată în cel mai frumos stil tradițional, gata să primească oaspeți

Casa Păpădie – renovată în cel mai frumos stil tradițional, gata să primească oaspeți 1200 800 Wildventure

Casa Papadie – Rezerva acum

Casa Papadie este o casuta veche de pe vremea bunicilor, stramutata in Breb, sat maramuresean renumit pentru peisajele idilice si conservarea extraordinara a traditiilor si obiceiurilor morosenesti. Aceasta casuta nu doar ca a fost stramutata, ci si restaurata complet, fara a-i stirbi sub nicio forma aura arhaica. In prezent, poate gazdui un grup de 6 persoane, carora le va oferi tot confortul necesar pentru o experienta de neuitat.

Complexul Poiana Creasta Cocosului este un catun traditional, din care mai fac parte si Casa „Floare de nu ma uita” sau Casa „Mac”, ambele prezentate de noi in articole anterioare (click pe fiecare pentru detalii).  Avand in vedere ca vorbim despre un sat cu o componenta culturala foarte dezvoltata, va sfatuim sa experimentati cat mai mult traditiile si obiceiurile locale. Gazdele va vor oferi tot suportul, organizandu-va plimbari cu caruta sau sania trasa de cai, seri la colindat, mancaruri traditionale cu specific local, seri cu muzica populara live (orchestrele din sat) si alte activitati.

„Pentru că am vrut să readucem la viață vremurile pe care le-au trăit bunicii noștri, am arat pământul, am semănat tot felul de bunătăți să vă punem pe masă numa’ legume naturale! Ne-am asigurat și pe timp de iarnă, să știți! Sera-i lângă noi, aproape, să ne luăm oricând ce ne trebuie! Despre frumusețile pe care ni le povestește Brebul, nu vă spunem încă…. vă așteptăm la noi ca să le descoperim împreună!”

Chiar daca proiectul turistic Casa Papadie are abia o luna de la lansare, gazdele au facut tot posibilul pentru a reda cat mai bine viata satului maramuresean. Citam: „Ne-am luat și animale ca locu’ să prindă viață: cățeii-s paznici, pisicile gazde, gâștele-s la întâmpinarea oaspeților și mieii-s parteneri de plimbare.” Asadar, vremurile copilariei la tara sunt complet reinviate si prezentate noilor generatii, care au la randul lor obligatia sa le conserve si sa le transmita mai departe.

Pentru orice alte detalii referitoare la Casa Papadie, nu ezitati sa contactati gazdele, care sunt foarte amabile si binevoitoare. Va indrumam sa folositi noua noastra platforma, Travlocals.com. Acolo veti putea vedea preturile, disponibilitatea si veti putea rezerva fara comision.

rezerva acum

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…