Casa Timiș: Experimentează aerul boieresc al conacelor neoromânești din Muntenia

Casa Timiș: Experimentează aerul boieresc al conacelor neoromânești din Muntenia

Casa Timiș: Experimentează aerul boieresc al conacelor neoromânești din Muntenia 750 500 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

harta casa timisAstazi va prezentam unul dintre cele mai frumoase conace boieresti in care te poti caza la ora actuala.

Este vorba despre Casa Timis, din Chitorani.

Aceasta zona viticola de la periferia Ploiestiului este una dintre cele mai renumite din tara.

Investitiile realizate in ultimul timp, par a urma drumul Podgoriei Dragasani, care a devenit un fel de Toscana Romaniei.

Conacul nostru dateaza de la inceputul secolului al XX-lea si a fost complet restaurat, pastrandu-i-se toate elementele autentice.

Astazi isi deschide larg portile pentru a primi turisti de pretutindeni, carora le ofera o adevarata experienta interbelica.

Daca cele relatate pana acum ti-au captat atentia, te invitam sa parcurgi intreg articolul pentru a afla toate detaliile necesare unei rezervari pe cont propriu.

Noi te ajutam sa eviti orice taxe sau comisioane percepute de terti.

Una dintre cele mai frumoase capodopere arhitecturale neoromanesti

Conacul Casa Timis a fost construit in urma cu mai bine de un secol si poarta amprenta renumitului arhitect Ion Mincu, fiind proiectat de un discipol al acestuia.

De restaurare s-au ocupat doi dintre cei mai talentati arhitecti contemporani, Calin Hoinarescu şi Elena Costache. Acestia au reusit sa-i redea nobilimea de altadata, construind in jurul sau o atmosfera atemporala.

cazare conac casa timis

cazare conac casa timis

cazare conac casa timis

cazare conac casa timis

cazare conac casa timis

cazare conac casa timis

conacul casa timis

Stilul arhitectural interbelic te va purta rapid intr-o lume de mult timp apusa, o lume a bunului gust si a atentiei catre detalii, o lume a calitatii tuturor aspectelor.

Conacul este inconjurat de amfiteatrul de vii, menite a reuni energiile terroir-ului de la rasarit si pana la apus.

Aici sunt stranse laolalta traditiile din trecutul bogat al romanilor si valorile unei familii iubitoare de patrie, familia Timis, cea care poseda la ora actuala domeniul.

Experiente la conacul Casa Timis

Turismul nu mai inseamna de mult un simplu loc de cazare si o masa la care sa-ti potolesti foamea. Destinatiile de top ofera adevarate experiente, capabile sa-ti ramana in suflet pe tot parcursul vietii.

Conacul Casa Timis este una dintre aceste destinatii, care ofera o solutie pentru fiecare turist ce-i trece pragul.

Indiferent ca esti in cautarea unei experiente gastronomice de neuitat, ca vrei sa degusti unele dintre cele mai valoroase vinuri romanesti sau pur si simplu sa faci o drumetie printre viile insirate cat vezi cu ochii pe dealurile dimprejur, de aici vei pleca mai bogat cultural si spiritual.

Asadar, la doar 80 km de Bucuresti si doar 10 km de Ploiesti vei gasi o multime de experiente memorabile, care asteapta sa fie traite.

turism viticol prahova

turism viticol prahova

turism viticol prahova

Bucate traditionale din gastronomia romaneasca

La Casa Timis vei avea parte de o experienta culinara de neuitat.

Chef Adrian Ivanoff este responsabil de diversitatea gusturilor si rafinamentul preparatelor. Acesta si-a descoperit pasiunea pentru gastronomie in urma cu peste 10 ani. De atunci s-a lansat intr-o calatorie continua spre cultivarea si explorarea gusturilor, simturilor si aromelor.

Cu mult suflet si pasiune, dar si cu o atentie deosebita la detalii, Chef Adrian reuseste sa ridice fiecare preparat la rang de arta.

Crama cu vinuri alese

Atunci cand decizi sa-i redai viata unui superb conac viticol, nu-l poti rupe de esenta sa – crama cu vinuri alese.

crame prahova

crame prahova

Odata ce-i treci pragul acestei crame, vei fi intampinat de un buchet de sinestezii gata sa te impresioneze.

Acest loc pastrat intact se alimenteaza la fel ca odinioara din belsugul podgoriilor inconjuratoare.

Confort si relaxare

Chiar daca s-a incercat pastrarea tuturor elementelor autentice ale conacului, nu s-a facut rabat de la confort. Daca te vei cazare la Casa Timis, vei avea parte de una dintre cele mai relaxante experiente.

conac chitorani prahova

conac chitorani prahova

conac chitorani prahova

conac chitorani prahova

Imbinarea elementelor de design traditional cu obiectele noi de mobilier, a avut in vedere mentinerea aurei nobiliare a conacului si asigurarea celor mai bune conditii pentru oaspetii ce innopteaza aici.

Aici vei avea la dispozitie 7 camere duble/twin si 3 apartamente, unul mai frumos ca altul.

casa timis

casa timis

casa timis

casa timis

casa timis

casa timis

Iar de vei nimeri la Casa Timis in mijlocul toamnei, deschide larg ferestrele pentru a resimti mireasma strugurilor copti, ce parfumeaza discret atmosfera.

casa timis

Rezerva-ti singur experienta

Daca ti-am starnit deja interesul si vrei sa programezi urmatoare escapada la Casa Timis, afla ca-ti poti rezerva singur experienta.

Cu ajutorul noii noastre platforme, Travlocals.com, vei putea contacta direct gazda. Astfel, vei evita plata oricaror taxe sau comisioane percepute de regula de alte platforme sau agentii de turism.

In plus, vei putea sa verifici singur diposnibilitati, preturi, facilitati, regulile casei, politicile de rezervare si alte informatii esentiale.

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…