La Saivan *Bio Retreat and Farm*: Vacanță de vis în Bucovina

La Saivan *Bio Retreat and Farm*: Vacanță de vis în Bucovina

La Saivan *Bio Retreat and Farm*: Vacanță de vis în Bucovina 1280 854 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

viziteaza bucovina

La Saivan este, poate, cel mai frumos proiect agroturistic din Bucovina.  Odată ajunși aici, vă veți îndrăgostit iremediabil.

Situată pe bogatele coline alpine din comuna suceveană Vama, înconjurată de păduri si piscuri montane, această fermă ecologica și-a propus  ne prezinte o lume magică, pe cale de dispariție. Aici animalele pasc libere, în tihnă, la fel ca odinioară. Liniștea, aerul curat și preparatele tradiționale ademenesc orice călător.

Noi ne-am simțit undeva la capăt de lume, uitați într-o altă epocă, unde doar liniștea domnește, iar viața se scurge cu încetinitorul. Diminețile le savuram pe prispă, în timp ce ne hrăneam cu tabloul creat de natură. Vreți să cunoașteți povestea ce va urma? Haideți alături de noi în călătorie!

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva singuri experiența, direct de la gazdă, fără taxe si comisioane suplimetare.

Mâncare gătită de bunica și viața la fermă

În călătoria La Saivan am avut parte doar de mâncare gătită de bunica. Printre delicii se află ciorba de perișoare, pâinea de casă, deserturi asezonate cu dulceață de casă… yummy-yummy. Bucatele sunt pregătite după rețete tradiționale, cu majoritatea ingredientelor din ferma proprie.

ecoturism bucovina

Așa că, după o masă copioasă și o odihnă pe măsură, am mers să cunoaștem ferma îndeaproape. Oițe, capre, văcuțe, cai, iepuri, câini împânzesc zona și ii conferă un farmec aparte, dându-ți ocazia să te bucuri de fericirea lor în lumea simplă. Bunicul ne-a învățat poveți despre conexiunea om natură, fiind cioban și știind fiecare secret al vremii și al necuvântătoarelor.

agroturism bucovina

Unchiul este meșter popular, cunoscând arta reconstruitului de case vechi. El a redat viața caselor tradiționale din gospodărie, unde turiștii se pot caza.

Unul dintre lucrurile care ne-a făcut să iubim ferma bio La Saivan este dăruirea oamenilor de a păstra cu sfințenie tradiția românească. Atunci când mulți au dat-o uitării, ei, aici, în inima neștiută a Bucovinei, au ascuns-o pentru cei care vor să-i regăsească farmecul autentic.

ferma ecologica bucovina

ecoturism bucovina

agroturism bucovina

Nu oricine poate ajunge în aceste locuri izolate de lume, accesul fiind posibil doar cu mașina 4×4. Așa că, anunțați gazdele când vreți să le treceți pragul, se vor ocupa cu mare placere de transferul din zona civilizată.

La Saivan: Mixul perfect între confortul cotidian și valorile inestimabile ale trecutului

Oridecâteori vreți să vă întoarceți în timp, oridecâteori vreți să găsiți liniștea și pacea sufletească, aici, La Saivan, veți găsi locul perfect.

Aflată în munte, ferma este compusă din 3 case tradiționale seculare, restaurate cu mare atenție pentru a nu le fi știrbit farmecul autentic. Acestea au fost strămutate din satele bucovinene, piesă cu piesă. Luni de muncă, dar și de bucurie au fost necesare pentru a le oferi o nouă viață celor 3 bijuterii.

Casele tradiționale datează din anii 1910, 1920 și 1930. La interior e regăsită atmosfera caldă a vieții simple, dar cu o notă de contemporan pentru o relaxare profundă, cum ar fi electricitate, încălzire, apă și băi interioare.

la saivan

la saivan

la saivan vama bucovina

la saivan vama bucovina

la saivan vama bucovina

cazare la saivan

cazare la saivan

cazare la saivan

cazare case traditionale bucovina

cazare case traditionale bucovina

cazare case traditionale bucovina

cazare case traditionale bucovina

cazare la saivan bucovina

cazare la saivan bucovina

cazare la saivan bucovina

Aici nu veți găsi televizor, pentru că natura prezintă scene noi la fiecare clipă. Pentru un somn odihnitor aveți la dispoziție paturi confortabile, mobilier tradițional din lemn, miros de autenticitate și relaxare în cada vintage.

Așa-i că v-ați îndrăgostit și voi? Vreți să scrieți propria voastră poveste? Haideți La Saivan!

experiente autentice bucovina

REZERVAȚI-VĂ SINGURI EXPERIENȚA

Căutați un loc pentru sufletul vostru, undeva ascunși de agitația orașelor, unde să mâncați preparate tradiționale gătite de bunica, să vă încărcați bateriile prin peisaje de basm și aer curat? Aici, La Saivan este locul ideal în care  o faceți.

Cu ajutorul noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea rezerva experiența direct de la gazdă, fără a mai plăti taxe sau comisioane suplimentare.

Veți putea verifica singuri prețuri, disponibilități, facilități, regulile casei sau politica de rezervare. În plus, gazdele vor fi foarte amabile să vă răspundă oricăror întrebări pe care le considerați utile pentru viitoarea voastră vacanță în Bucovina.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț
Un comentariu

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…