Căsuța din Ciocănești: Plăcerea unei vieți simple

Căsuța din Ciocănești: Plăcerea unei vieți simple

Căsuța din Ciocănești: Plăcerea unei vieți simple 1280 853 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

La Căsuța din Ciocănești vei găsi o locație care te invită la relaxare, departe de agitația urbană.

Locația se află în comuna Ciocănești, județul Suceava și este alcătuită din 2 căsuțe individuale, ambele pregătite să lege prietenii de neuitat.

casuta din ciocanesti

tiny house suceava

Căsuța din Ciocănești: Relaxare și confort

Căsuțele îmbină materialele moderne și naturale, oferind confortul și plăcerea de a petrece o mini vacanță într-un tiny house. Căsuțele sunt delimitate de un gard, fiecare având parte de intimitatea sa. Tiny house-urile au cate un dormitor cu pat dublu, un living cu zonă de luat masa și o canapea extensibilă, o baie și o bucătărie complet mobilată și utilată.

cazare tiny house bucovina

tiny house bucovina

Oaspeții se pot bucura de priveliște de pe propria terasa acoperită și pot pregăti un grătar în aer liber cu toate echipamentele și ustensilele necesare.

cazari inedite 2 persoane

Căsuțele sunt ideale atat pentru petrecerea unui weekend în natură, în compania celui drag, cat si pentru o vacanță prelungită.

Comuna Ciocănești: Muzeu în aer liber

Comuna Ciocănești se află pe locul 6 al celor mai colorate destinații de vacanță din Europa. Acest loc pitoresc se remarcă prin arhitectura caselor pictate cu motive tradiționale, cât și prin arta încondeierii ouălor, conform Lonely Planet.

Chiar dacă Ciocănești pare un simplu sat de munte, locuitorii l-au transformat într-un obiectiv turistic unic. Acum vei găsi aici o oază de tradiție bucovineană neatinsă parcă de trecerea timpului.

Turiștii au rămas uimiți de autenticitatea comunei și au rămas impresionați de Muzeul Satului, o casă veche care aparține unei bătrâne pe nume Leontina. Locul este decorat cu covoare, carpete și ștergare lucrate într-o viață de gazdă.

Muzeul cuprinde și costume populare tradiționale din zona Bucovinei, păstrate cu grijă de bătrânică. Pe mesele din cele doua cămăruțe sunt expuse fotografii ale străinilor care au trecut pragul muzeului.

Comuna de doar 1400 de locuitori este renumită și pentru evenimentele care au loc în decursul unui an. Printre acestea se află Festivalul Național al Ouălor încondeiate, Festivalul Național al Păstrăvului și Festivalul Național de Datini și Obiceiuri.

Muzeul Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești este unul din puținele muzee de acest fel din România. Aici sunt expuse ouă încondeiate de artiști din toată țara. Colecțiile cuprind peste 3000 de ouă încondeiate care provin din toate zonele țării.

Obiective turistice în zonă

Dacă ai mai mult timp la dispoziție, la doar câțiva km de Ciocănești poți vizita Cetatea de Scaun a Sucevei și Ruinele Palatului Domnesc, Muzeul Satului Bucovinean, Cetatea Șcheia, Planetariul și Observatorul Astronomic din Suceava. Toate acestea se află în orașul Suceava, însă puțin mai departe se află și faimoasele biserici ale Bucovinei:

  • Mănăstirea Putna
  • Mănăstirea Voroneţ (celebra datorită albastrului de Voroneţ)
  • Mănăstirea Suceviţa
  • Mănăstirea Moldoviţa
  • Mănstirea Gura Humorului (cunoscută şi graţie roșului de Humor, o culoare preponderentă și unică)
  • Mănăstirea Arbore (cu verdele de arbore).

Și casele memoriale merită vizitate:

  • Casa memorială a poetului Nicolae Labiș, din Malini
  • Casa memorială Eusebiu Camilar, din Udeşti
  • Casa memorială Solca și Complexul Muzeistic Ciprian Porumbescu din satul cu acelaşi nume

Dacă ești în căutarea unor cazări inedite și obiective turistice din diverse regiuni ale României, blogul nostru îți stă la dispoziție. Aici vei găsi propunerile noastre și atracții turistice mai puțin cunoscute care merită văzute.

O platformă doar pentru experiențe premium

Curând, noua variantă a platformei Travlocals.com va fi disponibilă și vei găsi o mulțime de cazări și experiențe inedite din țara noastră. Grație noii versiuni, vei putea vedea disponibilitatea în timp real, în avans și vei putea plăti pe loc, cu cardul. În plus, vei putea contacta gazda pentru orice întrebări suplimentare. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. Între timp, ne poți urmări pe conturile noastre de Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate update-urile și noile locații introduse.

Rezervă necomisionat

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…