Suvenir din Dobrogea, o amintire țesută la război, într-o gospodărie tradițional dobrogeană

Suvenir din Dobrogea, o amintire țesută la război, într-o gospodărie tradițional dobrogeană

Suvenir din Dobrogea, o amintire țesută la război, într-o gospodărie tradițional dobrogeană 960 720 Wildventure

Suvenir din Dobrogea, Vișina, Tulcea – Rezervă acum

viziteaza delta dunarii

 

Astăzi vă prezentăm Suvenir din Dobrogea, locul unde puteți să vă creați propria amintire țesută la război, într-o gospodărie tradițional dobrogeană. Printre pisicuțe, cai, ponei, măgăruși, iepuri, păsări de curte, capre, cufundați în natură și tradiție, pășim în satul Vișina, județul Tulcea la Suvenir din Dobrogea.

Aici se dezvăluie o casă bătrânească restaurată. Aceasta își continuă nestingherită traiul, fiindu-i reabilitate acoperișul din stuf, decorurile și tâmplăria albastră, specifică zonei. Au fost păstrate ștergarele și cuverturile autentice ale casei, țesute manual.

Pătrundeți prin camere și descoperiți războiul vechi de un secol. Aveți ocazia să stați la o șezătoare și să creați o amintire. Haideți să mergem și prin celelalte camere să vedem ce mai aflăm.

Recent, am lansat cea mai moderna platforma destinata eco-turismului din Romania, Travlocals.com. Aceasta faciliteaza rezervarea necomisionata, direct de la gazda, a unor experiente unice.

 

Altfel de experiențe în Delta Dunării

La Suvenir din Dobrogean puteți lua parte la ateliere de creație pentru fiecare meșteșug tradițional. Creați tablouri din crenguțe și flori, confecționați obiecte și realizați împletituri din papură sau alte materiale naturale, pictați pe lemn sau piatră, învățați să țeseți motive tradiționale, multe alte ateliere surpriză vă așteaptă.

traditii jurilovca delta dunarii

Când luați acul și ața în mână lăsați-vă purtați de imaginație. Ce amintire ați vrea să luați de aici? Desenați-o pe bucata de material. Realizați un breloc brodat, un semn de carte, un tablou, o broșă ori cu multă îndemânare învățați tainele brodatului pe straie.

razboi tesut dobrogea

suvenir din dobrogea

suvenir din dobrogea

Experiența e inedită și vă rămâne în suflet. Când timpul va trece și veți găsi amintirea realizată veți retrăi clipe, vă veți proiecta acolo pentru o vreme și veți zâmbi. Ce poate fi mai frumos decât o emoție?

Plimbări călare în Delta Dunării

Gospodăria tradițional dobrogeană e o poveste a timpurilor trecute,  retrăite în prezent. Bucurii și încântare la fiecare pas. E momentul când puteți retrăi o vacanță la bunici. Vă întoarceți în timp și luați copiii cu voi. Se aud animalele, grădina vă cheama la roade și soarele dogoare. Vedeți cai, ponei și vă propuneți ca după toată activitatea întreprinsă în grădină, să creați o amintire. Luați copiii și plimbați-vă călare la apus pe cai sau ponei.

calarie jurilovca delta dunarii

echitatie jurilovca delta dunarii

ied dobrogea

cazare suvenir din dobrogea

Copii învață prin joc despre animalele din ogradă, dar și despre cele din Delta Dunării. Află informații despre grădină și livadă. Văd cum cresc legumele, fructele, cum se culeg și chiar cum se întrețin pentru a da roade gustoase.

Construiți o casă tradițional dobrogeană

Dacă v-ați dorit mereu să aflați cum se construiește o casă tradițional dobrogeană, acum aveți ocazia. Descoperiți de la meșterii dobrogeni, fiecare component al unei case bătrânești, materialele utilizate pentru construcția interiorului și a exteriorului. Puneți pe foaia de desen, pe țesătură și creați o casă. Cine știe, poate în timp schița va deveni realitate și veți atinge chiar zidurile casei voastre dobrogene. Visul de azi poate fi realitatea de mâine.

cazare suvenir din dobrogea

cazare suvenir din dobrogea

Suvenir din Dobrogea, cazare in casele tradiționale din Delta Dunării

Iată cum a început povestea unei vacanțe de vis din Delta Dunării. Gospodăria Suvenir din Dobrogea a fost achiziționată inițial cu scopul de relaxare, la final de weekend. Frumusețea zonei și a casei tradiționale i-a captivat întru totul pe proprietari, încât aceștia au vrut să o împărtășească și cu alți drumeți.

Casa bătrânească s-a transformat în mâinile meșterilor locali. Imaginea casei arăta cam așa: pereți crăpați, acoperiș degradat. A fost construită o sobă, a fost reparat acoperișul din stuf și nu s-a demolat nimic. S-a păstrat lemnăria și mobilierul original. Ștergarele autentice ale casei au rămas înțepenite pe pereți, la fel și cuverturile de pe pat, țesute manual.

cazare suvenir din dobrogea delta dunarii

suvenir din dobrogea visina

Gospodăria Suvenir din Dobrogea își așteaptă turiștii în cinci camere. Fiecare cameră e decorată după specificul unei etnii din Dobrogea. Înnoptați în camera românească, tătărească, machedonească, lipovenească și încă una ce așteaptă să o descoperiți.

Camerele sunt simple, pictate cu un alb ce denotă liniște. Stergarele vechi, covoarele țesute, cuverturile din lână, un mic butoi din lemn plin cu secrete contureză imaginea camerei românești. Mergem și simțim miros de cafea turcească, privim patul cu baldachin și ne relaxăm în amiază la un sorbet. Toate camerele spun câte o poveste. Veniți să o ascultați!

suvenir din dobrogea visina

 

cazare case traditionale delta dunarii

cazare case traditionale delta dunarii

cazare case traditionale delta dunarii

suvenir din dobrogea visina

suvenir din dobrogea visina

În grădină vă așteaptă prieteni de o viață, animalele. Stați la foișor, la grătar ori pătrundeți într-o cameră mică unde puteți bea licori locale. Cam așa arată una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le puteți avea în Delta Dunării.

Rezervați-vă singuri experiența in Delta Dunării

Vreți să creați amintiri într-o gospodărie tradițional dobrogeană? Să descoperiți alături de cei dragi frumosul trai la țară, printre cai, ponei, capre, iepuri, pisici sau păsări. Să îngrijiți, să culegeți să mâncați legume și fructe din grădina proprie?

Nu mai stați pe gânduri și porniți la drum! La Suvenir din Dobrogea puteți să vă creați propria amintire țesută la război, într-o gospodărie tradițional dobrogeană.

Si nu uitati, cele mai frumoase experiente turistice din Romania le puteti rezerva gratuit (fara taxe suplimentare) prin intermediul noii noastre platforme, Travlocals.com.

rezerva acumIubiți tradiția românească? Transmiteți-o mai departe și puneți umărul alături de noi la transmiterea autenticității românești. Puteți face asta printr-o distribuire a articolului. Fiți alături de noi în continuarea unui proiect unde vă găsiți sufletul. Ne puteți susține activitatea și printr-o donație. Mai jos se află un buton prin care puteți dona orice sumă, în doar câteva secunde.

Text: Alice Cazan

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…