Valea Celor Doisprezece: O lume de basm cu case de hobbit, ciubăr și saună în Neamț

Valea Celor Doisprezece: O lume de basm cu case de hobbit, ciubăr și saună în Neamț

Valea Celor Doisprezece: O lume de basm cu case de hobbit, ciubăr și saună în Neamț 870 555 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astăzi vă invităm într-o lume de basm, la Valea celor Doisprezece, în comuna Pârâu Dobreni, județul Neamț. Din șoseaua națională e un drum șerpuit în mijlocul naturii, cu miros profund de relaxare.

Treceți peste un pod cu pârâu susurând, iar ca prin magie apare un sătuc cu case de hobbit spectaculoase, construite din pământ, lemn și piatră, cu uși rotunde care vă trezesc curiozitatea de a afla ce se află de după ele și cu acoperișuri ce pot fi atinse chiar din picioare de parcă voi ați fi adevărați giganți.

valea celor doisprezece

Haideți să aflați ce povești se petrec înăuntru și ce fir epic continuă prin sătuc.

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea lua legătura direct cu gazda.

Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat. Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajutați la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, veți putea verifica singuri disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Bucate delicioase procurate din ogradă, ciubăr cu apă caldă și saună

Sătucul de basm emană liniște și o deconectare totală de la lumea contemporană, plasându-vă în filele propriului vostru vis. Drumul și clipele de uimire strigă după o masă copioasă, iar la Valea celor Doisprezece bucatele sunt procurate din ograda vecinilor, care au certificat de producător.

valea celor doisprezece

valea celor doisprezece

Bucatele sunt alese și delicioase, gătite la foc de lemne. Puteți savura, în funcție de zi: ciorbă de cocoș, ciorbă de fasole, tocăniță de iepure, de hribi, iahnie de fasole, lapte acru, dresală de cartofi cu sfeclă, tocăniță de ardei copți cu smântână la ceaun, mămăligă cu brânză și smântână, cartofi pe plită cum făcea odinioară bunica, platou cu afumături, brânzeturi, dulceață și legume.

valea celor doisprezece

valea celor doisprezece

valea celor doisprezece

După o masă copioasă, Valea se umple de râsete, de dorința de a vă relaxa la iaz, în ciubăr, la saună ori pe iarbă, alături de căprițele și măgărușii care pasc. 

cazare casute hobbit romania

cazare casute hobbit romania

Ce locuri sunt de vizitat în apropiere de Valea celor Doisprezece?

Călătorii care vor să afle ce tărâmuri magice sunt prin împrejurimi pot găsi la Barajul Bicaz un tablou al naturii admirat de pe vaporaș. Ceața creează un spectacol fascinant printre vârfurile și crengile brazilor, aerul curat este ca un desert mult visat, iar priveliștea este fermecătoare oriunde ați privi.

Satul Potoci este perfect pentru cei care vor să descopere România pitorească, cu căpițe de fân aranjate după datini, cu căsuțe vechi ascunse printre coline și cu natură ce abundă de frumusețe.

De la baraj, la aproximativ 40 de minute se află un defileu impresionant, Cheile Bicazului. La câteva minute frumusețea țării bucură prin locuri ce au puterea de a oferi sentimente plăcute – Lacul Roșu și Cheile Bicăjelului, destinate celor cu poftă de drumeție și de descoperire a locurilor sălbatice și autentice.

Valea celor Doisprezece: case eco desprinse din basme

Valea celor Doisprezece este exemplul viu că un vis poate deveni realitate și poate îndeplini și visul celorlalți, deoarece proprietarul a avut o idee, un mic vis care nu i-a dat pace și care încet, de la o vorbă spusă la un pahar de vin, s-a transformat în ceea ce este astăzi – un sătuc de basm din comuna Pârâu Dobreni, județul Neamț.

Nu a fost ușor ca basmul să se scrie, pentru că munca pentru căsuțe a fost migăloasă, iar mână de lucru se găsea foarte greu, lucrându-se ca odinioară exclusiv cu materiale ecologice: pământ, lemn și piatră. De la 12 căsuțe puse pe hârtie, au ajuns să prindă viață momentan doar 4, dar visul continuă.

cazare casute hobbit romania

cazare casute hobbit romania

casute hobbit valea celor doisprezece

Căsuțele sunt de poveste, săpate jumătate în pământ, cu acoperișuri verzi sau din lemn și cu uși din lemn, care dezvăluie încăperi ca la bunici. Totul este feeric: paturi confortabile, cu lenjerii brodate manual, sobe în care lemnul se aude cum trosnește, lămpi pe ulei sau lumânări, care luminează încăperile în nopțile spectaculoase, câteva obiecte antice și liniște profundă.

casute eco neamt Aici vă veți deconecta total de la orice grijă și veți lăsa lumea contemporană pe pauză, desprinzându-vă total și de gadgeturi, pentru că, în căsuțe electricitatea e plecată în concediu. Stați fără probleme, aveți cum să vă încărcați bateria de la telefon pentru poze, taverna fiind singurul loc unde veți găsi electricitate.

Pregătiți bagajele și porniți la drum!

Rezervați-vă singuri experiența!

Cel mai mult iubim poveștile, de mici ne sunt spuse, iar când creștem vrem să le trăim în realitate. Așa este Valea celor Doisprezece – un basm real, cu case eco, fără electricitate, cu țesături cusute ca odinioară și cu încăperi ce amintesc pe alocuri de vacanțele la bunici, dar și de preparatele delicioase pe care bunica le gătea exclusiv din ogradă.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane.

Am construit aceste proiecte pentru voi. Doar folosind serviciile lor, veți susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința voastră de a călători pe aceste tărâmuri magice românești.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…