Colții Ghimbavului: Trăiește adevărata experiență a naturii sălbatice

Colții Ghimbavului: Trăiește adevărata experiență a naturii sălbatice

Colții Ghimbavului: Trăiește adevărata experiență a naturii sălbatice 1024 576 Wildventure

Colții Ghimbavului este o locație de poveste din Dragoslavele, județul Argeș.

Locația este menită să vă ofere o experiență unică, fără văduvirea unor comodități urbane.

Coltii Ghimbavului

Colții Ghimbavului: Cazare în Parcul Natural Piatra Craiului

Cabana Colții Ghimbavului este amplasată într-o poiană largă, intramontană, la intrarea în Cheile Ghimbavului. Zona este destul de retrasă, dar de o frumusețe sălbatică, cu stânci, păduri dese și relief demn de explorat.

cazare piatra craiului

top cabane arges

Dimineața când doar păsărelele se aud, ai toate șansele să vezi capre negre bucurându-se de habitatul lor natural.

Cabana dispune de 26 de locuri de cazare, în 6 dormitoare cu baie proprie fiecare. Camerele au intrare separată din exteriorul cabanei și acestea sunt compartimentate astfel:

 • 1 cameră dublă cu 1 pat matrimonial
 • 1 cameră triplă cu 1 pat matrimonial și 1 pat etajat single
 • 1 cameră de 4 locuri cu 1 pat matrimonial, 1 pat etajat și 1 pat single individual
 • 1 duplex de 4 sau 5 locuri, format din 2 camere cu scară interioară: conține 1 pat dublu la parter și 3 paturi single individuale la etaj
 • 1 duplex de 5 locuri, format din 2 camere cu scara interioară: conține 2 paturi single supraetajate la parter și 3 paturi single individuale la etaj
 • 1 apartament de 7 locuri, format din 2 camere și mansardă: conține 1 pat matrimonial în prima cameră, 3 paturi single individuale în a doua cameră și 2 saltele tip prici în mansardă.

coltii ghimbavului piatra craiului

De asemenea, într-o altă unitate se află o bucătărie utilată, un salon, o terasă și un observator la etaj. La exterior se află o zonă amenajată pentru grătare.

Colții Ghimbavului: O experiență off-grid

Fiind construită în mijlocul naturii, în Parcul Natural Piatra Craiului, proprietarii au încercat să ofere toate condițiile, astfel încât să respecte normele impuse de amplasament.

Înainte de a rezerva câteva nopți aici, trebuie să știi că nu este semnal GSM, însă este internet. Din cauză că nu s-a putut trage curent electric, locația dispune de un sistem fotovoltaic off-grid, suficient pentru acoperirea nevoilor unei cabane izolate.

cabane izolate piatra craiului

Canalizarea apei menajere se face prin două fose ecologice de 8000 de litri. Apa caldă este obținută prin boilere solare pe timpul verii și pe combustibil solid pe perioada iernii. Cabana se încălzește cu ajutorul unei centrale termice pe lemne, distribuită in camere prin calorifere, iar în living există o sobă de teracotă și plită pe lemn.

Experiența este una cu adevărat off-grid. În sezonul rece, când ninge foarte mult, nu se vor putea folosi echipamente electrice cu consum mare (feon, mașină de spălat, esspresor, etc). Ceea ce vă oferă locația la schimb este un generator.

Deși există unele inconveniente, traiul aici este unul mai mult decât perfect. Proprietarii s-au asigurat că zilele oaspeților aici vor fi cu adevărat minunate, iar experiența va fi una autentic montană.

Rugămintea către oaspeți este să păstreze liniștea și farmecul locului. Așadar, petrecerile nu sunt permise, dar serile de folk sunt bine-venite.

Relaxare în Parcul Natural Piatra Craiului

Piatra Craiului este unul dintre cele mai spectaculoase masive montane din România. Poți realiza rapida asta, parcurgând unul dintre traseele turistice enumerate mai jos:

 • Prăpăstiile Zărneștilor: este un impresionant sector de chei, dovada vie a proceselor geologice din perioada Jurasică
 • Creasta Pietrei Craiului: cea mai înaltă și cea mai lungă creastă calcaroasă din Romania
 • Grohotisurile
 • Cerdacul Stanciului: cea mai mare arcadă carstică din Piatra Craiului
 • Zăplazul: o succesiune de 4 arcade, rămase dintr-o veche peșteră
 • Satul Peștera: aflat la o altitudine de 1000 de metri, sat care oferă peisaje pitorești și posibilități diverse de relaxare în natură
 • Schitul Colții Chiliilor: un schit ortodox situat la poalele crestei nordice a Pietrei Craiului.

Pentru a vedea mai multe obiective turistice din țara noastră, cât și cazări inedite, poți vizita blogul nostru.

O platformă doar pentru experiențe premium

Curând, noua variantă a platformei Travlocals.com va fi disponibilă și vei găsi o mulțime de cazări și experiențe inedite din țara noastră. Grație noii versiuni, vei putea vedea disponibilitatea în timp real, în avans și vei putea plăti pe loc, cu cardul. În plus, vei putea contacta gazda pentru orice întrebări suplimentare. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. Între timp, ne poți urmări pe conturile noastre de Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate update-urile și noile locații introduse.

rezerva acum

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…