Crama Avincis – turism viticol la cel mai înalt nivel

Crama Avincis – turism viticol la cel mai înalt nivel

Crama Avincis – turism viticol la cel mai înalt nivel 1200 675 Wildventure

Experienta la Crama Avincis

Popas pe Drumul Vinului din Dragasani

Crama Avincis este una dintre cele mai interesante crame romanesti. Nu doar din punctul de vedere al productiei de vinuri rafinate, ci si din cel al turismului viticol. Aceasta afacere de familie a fost dezvoltata pe taramurile din jurul Dragasaniului, localitate cu veche traditie viticola. Se spune ca renumele acestor podgorii se intinde pana la era anterioara cuceririi Daciei de catre romani.

Vinurile albe de Dragasani au cunoscut perioada lor de glorie inca din secolul al XIX-lea, fiind premiate la expozitiile internationale de la Paris, in anii 1867, 1889 si 1900. De asemenea, au castigat diploma de onoare la concursul international de vinuri din Bordeaux, din 1898.

Istoria Cramei Avincis

Istoria Cramei Avincis incepe in anul 1927, atunci cand Maria si Iancu Ramniceanu (stramosii actualilor proprietari) au cumparat un conac in stil neoromanesc, inconjurat de vii, la Dragasani. Aici Iancu fusese numit ofiter al armatei romane de Ionel Bratianu. In anul 2007, stranepoata lor, impreuna cu sotul ei, au revenit pe acest domeniu pentru a readuce la viata o traditie veche de aproape un secol.

crama avincis

crama avincis

domeniul vila dobrusa

domeniul vila dobrusa

In vara anului 2011, domeniul Vila Dobrusa si-a deschis portile pentru iubitorii vinului. Acest domeniu cuprinde vechiul conac, Crama Avincis, 40 hectare de vita de vie si multe alte hectare de padure sau amenajare peisagistica. Conacul familial a fost restaurat de arhitectul Alexandru Beldiman, fiindu-i pastrate toate influentele neobrancovenesti de la inceputul secolului XX.

domeniul vila dobrusa

domeniul vila dobrusa

Ideologia Cramei Avincis a fost de a renaste vinul romanesc, imbinand traditiile cu modernismul.  Terroir-ul de Dragasani are toate premisele pentru ca vinurile produse aici sa poata concura de la egal la egal cu renumitele vinuri frantuzesti. A fost adus chiar un oenolog francez, Ghislain Moritz, care impreuna cu inginerul agronom Gheorghe Lixandru si-au canalizat intreaga energie pentru a elimina erbicidele si ingrasemintele de sinteza, permitand astfel vitei de vie sa restituie cat mai multe din caracteristicile solului.

Fiecare parcela de la Crama Avincis a fost atent analizata si valorificata la cel mai inalt nivel. Aceasta colina binecuvantata de Dumnezeu, cum nu se feresc sa o spuna proprietarii domeniului Vila Dobrusa, coboara spre vai in pante line, avand o expunere solara exceptionala.

degustare de vinuri avincis

Vinurile Avincis au primit numeroase distinctii internationale de-a lungul anilor, fiind unele dintre cele mai apreciate vinuri romanesti.

Turism viticol la Crama Avincis

Asa cum aminteam in antet, domeniul Vila Dobrusa este unul dintre cele mai interesante proiecte de turism viticol din Romania. Practic, aici sunt oferite toate serviciile specifice acestui gen de turism – degustari de vinuri, vizita la crama, plimbari prin vie sau cazare cu toate mesele incluse. In plus, acest domeniu este inconjurat de numeroase atractii turistice, unele dintre ele incluse in patrimoniul UNESCO, asa cum este cazul Schitului Dobrusa. In nordul Olteniei se afla si alte manastiri de renume, dar si cule oltenesti sau ateliere de ceramica.

crama avincis

Daca veti decide sa va cazati la Crama Avincis trebuie sa va aducem la cunostinta ca veti fi cazati in cladirea noua a cramei. Conacul neobrancovenesc si piscina din fata acestuia nu sunt deschise publicului larg, fiind resedinta familiei. In schimb, le pot admira din exterior si pot afla mai multe despre istoria lor gratie unei carti-album puse la dispozitie in incinta cramei, acolo unde au loc degustarile de vin si servirea meselor.

crama avincis

turism viticol dragasani

turism viticol dragasani

turism viticol dragasani

turism viticol dragasani

turism viticol dragasani

turism viticol dragasani

turism viticol dragasani

turism viticol dragasani

turism viticol dragasani

turism viticol dragasani

Plimbandu-va pe domeniul Vilei Dobrusa, veti fi intampinati uneori de iepuri, caprioare, vulpi sau bursuci. Cantecul fazanilor si zborul fluturilor colorati va vor acompania pe tot traseul. Plimbarile in vie se vor realiza pe traseele recomandate de echipa cramei. Este posibil ca unele zone sa fie inchise temporar pentru ca lucru in vie este o activitate permanenta aici. Tot pe acest domeniu veti mai avea la dispozitie un teren de tenis de camp, unul de mini-fotbal sau baschet, precum si o masa de ping-pong.

Degustarile de vinuri la Crama Avincis se realizeaza pentru grupuri de minim 5 persoane cu rezervare prealabila. Acestea includ doua pachete:

  • degustare de trei vinuri – include vizitarea cramei si a domeniului Vila Dobrusa + gustare (45 lei/pers);
  • degustare de cincin vinuri – include vizitarea cramei si a domeniului Vila Dobrusa + gustare (67 lei/pers);

tururi de crame

tururi de crame

Rezerva o experienta la cramele din Dragasani

Daca doriti sa aveti parte de una dintre cele mai frumoase experiente oferite de turismul viticol din Romania, Crama Avincis va asteapta cu bratele deschise.

Pentru rezervarea celor mai frumoase experiente turistice din Romania, puteti folosi noua noastra platforma, Travlocals.com. Cu ajutorul acesteia, veti putea verifica singuri disponibilitati, preturi, facilitati, regulile casei sau politici de rezervare. In plus, veti putea face rezervari direct de la gazda, fara taxe si comisioane suplimentare.

rezerva acumSi daca tot ajungeti in zona, puteti vizita si Crama Stirbey care se afla in imediata vecinatate si despre care am scris intr-un articol anterior.

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…