Turism viticol în Drăgășani – Vizită prelungită la Domeniul Drăgași

Turism viticol în Drăgășani – Vizită prelungită la Domeniul Drăgași

Turism viticol în Drăgășani – Vizită prelungită la Domeniul Drăgași 1500 1000 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Podgoriile Dragasani – Toscana Romaniei

Astazi ramanem tot pe colinele podgoriei Dragasani, un loc care a suferit o transformare extraordinara in ultimii ani. Practic, aceasta regiune se apropie de renumita Toscana, nu doar prin prisma vinurilor de calitate produse aici, ci si prin cea a peisajelor de vis, a conacelor excelent restaurate si a conditiilor de 5 stele atunci cand vine vorba de turismul viticol.

Aceasta destinatie turistica relativ noua in Romania, capata din ce in ce mai multa amploare, fapt care nu poate decat sa ne bucure. Senzatia racoririi cu un pahar de vin vechi, pe o terasa umbroasa, intr-o zi caniculara de vara este inegalabila. Mai ales, atunci cand ai in fata ochilor o asemenea privelise.

Vacanta printre vii nobile si case boieresti

Domeniul Dragasi nu este la fel de renumit precum cele despre care am scris anterior, insa, cu siguranta are un aer aparte. Aici rafinamentul si bunul gust se simt foarte confortabil, lucru ce n-a putut trece neobservat de proiectul nostru turistic.

Domeniul Dragasi este compus dintr-o crama umbroasa, un restaurant plin de specialitati culinare locale, o casa cu accente traditionale boieresti, in care oaspetii se pot caza si 7 hectare de vie cu 4 soiuri de renume. Oltul se dezvaluie la orizont intr-un peisaj de vis.

domeniul dragasi

domeniul dragasi

podgoria dragasani

podgoria dragasani

In vie vei gasi soiuri nobile, precum Cabernet Franc, Merlot, Pinot Gris si Sauvignon Blanc. Crama te asteapta sa degusti cele 6 vinuri pelerin, in prezenta Magdalenei Enescu (unul dintre proprietarii podgoriei) si a oenologului consultant Fiorenzo Rista.  Ghidul de va purta prin toate nuantele, de la alb la rosu. Ramane la alegerea ta daca vei inchide ochii si te vei lansa intr-o calatorie imaginara printre amintiri sau pur si simplu vei admira apusul de august cu un roze cuprat in mana.

degustare vinuri dragasani

degustare vinuri dragasani

degustare vinuri dragasani

Oaspetii care poposesc la Domeniul Dragasi se vor putea caza in Casa Pelerinului. Constructia este relativ noua, insa accentele traditionale boieresti chiar fac parte din acest peisaj mirific. Conditiile sunt de 5 stele, indiferent ca vei alege intre mansarda sau veranda, mobilier din lemn sau fier forjat. Doar trosnetul podelei din lemn natural, perturba concertul din amurg al greierilor… In rest, liniste deplina.

cazare crama dragasani

cazare crama dragasani

cazare crama dragasi

cazare crama dragasi

cazare crame romania

cazare crame romania

cazare crame romania

cazare crame romania

cazare crama dragasi

Rezerva experienta la Domeniul Dragasi

Oaspetii interesati de turism viticol la Domeniul Dragasi vor fi intampinati cu urmatoare pachete:

  • degustare „Explorer” – 3 vinuri (1 alb, 1 rosé, 1 roșu);
  • degustare “Loyal” – 5 vinuri (2 albe, 2 rosé, 1 roșu) + neutralizatori;
  • degustare “Enthusiast” – 5 vinuri (1 rosé, 2 albe, 2 roșii) + cină gourmet;

Tot aici mai pot fi organizate evenimente corporate sau evenimente private.

Vezi disponibilitate și preț
Un comentariu

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…