Kormos Residence: Experiență inedită în cabana de vânătoare a lui Ceaușescu, aflată în mijlocul pădurii

Kormos Residence: Experiență inedită în cabana de vânătoare a lui Ceaușescu, aflată în mijlocul pădurii

Kormos Residence: Experiență inedită în cabana de vânătoare a lui Ceaușescu, aflată în mijlocul pădurii 2000 1200 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astăzi vă povestim despre Kormos Residence, cabana din mijlocul pădurii care a aparținut soților Ceaușescu.

În comuna Brăduț, județul Covasna, într-un peisaj mirific, printre brazi seculari, experiența inedită începe pe poarta masivă din lemn a cabanei, unde gazdele vă întâmpină cu pălincă făcută în casă sau cu afinată. Privind în jur, veți simți libertatea, că totul e doar al vostru și apoi vă veți cufunda într-o bucată de istorie.

Cabana a fost construită în anul 1984, păstrându-se intactă în zilele noastre, atât din punct de vedere al arhitecturii, cât și din cel al mobilierului si obiectelor de decor. Frânturile de istorie se mențin în interior prin armele de vânătoare ale lui Ceaușescu, colecția de fotografii a familiei de la cabană, colecția de trofee vanate și unul dintre automobilele sale plasat în hol.

După ce toată ziua ați admirat cabana și împrejurimile, seara vă veți simți asemeni unor personalități importante.

kormos residence covasna

Haideți să aflați ce urmează!

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajutați la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, veți putea verifica singuri disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Delicii culinare specifice zonei, lecții de pescuit păstrăv și jacuzzi natural în pădure

E ora cinei, bucătarul a pregătit delicii din carne de vânat și păstrăv proaspăt pescuit din pârâul situat în fața cabanei. În living-ul care vă duce în timp, cu o masă lungă, candelabru cu lumină difuză, trofee de animale și fotografii, totul capătă o atmosferă aparte, amintind de cinele cu fast ale liderului.

Seara s-a lăsat peste cabană, aveți un somn atât de odihnitor, iar dimineața vă trezește concertul vrabiutelor. Faceți o scurtă plimbare prin sălbăticie ori luați bicicleta și serviți micul dejun în natură. La întoarcere vă așteaptă pescari iscusiți, care să vă învețe cum să pescuiți păstrăvi mari, în râul din fața cabanei.

Atâtea încercări v-au făcut poftă de mâncare și e chiar ora prânzului. În grădina cufundată în pădure, într-o terasă acoperită, aveți la dispoziție grătar ca să pregătiți după bunul plac păstrăvii.

Bineînțeles, gazdele vă pot pune la dispoziție un bucătar, care să gătească bunătăți dupa retete locale vechi. La Kormos Residence trebuie să gustați celebrul Bab Gulyas.

gulyas covasna

cazare vila ceausescu covasna

Vacanța pare a fi fără final, doar sunteți într-o bulă a timpului. Și spunem asta deoarece activitățile aici sunt nenumărate:

  • observați urșii în mediul lor natural;
  • învățați rețeta pâinii și a cozonacului secuiesc, acela pe care îl mâncați la festivaluri;
  • plimbați-vă cu trăsura;
  • descoperiți „jacuzzi” naturale, cu ape minerale, situate la aproximativ o oră și jumătate de Kormos Residence. Unul dintre ele este spectaculos, și anumele Băile Fetelor Apor. Locul este inedit, se ajunge la el pe o cărare îngustă prin pădure. Aici se află opt izvoare cu apă minerală cu efecte terapeutice, care sunt foarte rare în Europa.

Kormos Residence: Cabană în mijlocul pădurii

Kormos Residence datează din anul 1984 și a aparținut soților Ceaușescu, fiind cabana de vacanță, ce se remarcă prin autenticitatea păstrată în zilele noastre.

Cabana este situată în pădure, ascunsă de timpul prezent, de gălăgie și de griji.

cazare kormos residence

top cazari covasna

top cabane covasna

Aceasta este originală atât în exterior, cât și în interior, păstrându-se mobilierul din lemn masiv, covoarele persane, lămpile, candelabrele, sobele de teracotă și trofeele de animale. Cabana are un aer sobru, fiind alcătuită din cinci camere, denumite după cei care îi treceau cel mai des pragul: camera Nicolae, camera Elena, camera vânătorului, camera generalului și camera medicului. De asemenea, in mansarda mai sunt doua camere duble, dar fara baie proprie.

cazare kormos residence

conac vanatoare ceausescu

conac vanatoare covasna

cazare kormos residence

top cazari si experiente covasna

cazare kormos residence

cazare kormos residence

cazare kormos residence

top cabane covasna

top cabane secuime

În grădină aveți timp să contemplați și să povestiți despre tot, la un pahar de vin, care provine de la producători de prestigiu.

Pregătiți bagajele și haideți într-un loc istoric.

Rezervați-vă singuri experiența!

Trăiți ceea ce nu v-ați închipuit vreodată că puteți, să petreceți vacanța în cabana lui Ceaușescu – Komoros Residence. Gustați preparate specifice zonei, acompaniate de vinuri prestigioase, învățați să pescuiți păstrăv, să pregătiți pâine și cozonac secuiesc, plimbați-vă cu trăsura și gustați din plin aerul istoric.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…