Lazy Dreams Voia Glamping: Experiență inedită într-un cătun din Apuseni

Lazy Dreams Voia Glamping: Experiență inedită într-un cătun din Apuseni

Lazy Dreams Voia Glamping: Experiență inedită într-un cătun din Apuseni 870 555 Wildventure

Lazy Dreams Voia Glamping – Rezervă Acum

Ce scrie pe lista ta de dorințe pentru concediul din vară? Experiențe inedite? Perfect! Pentru că astăzi îți prezentăm o vacanță în cort de lux și butoi, la Lazy Dreams Voia Glamping.

Mergem pe drumuri idilice, umblate de prea puțini, spre satul Voia, județul Hunedoara.

Pe fereastra mașinii, natura nu întârzie să ne picteze dealuri împădurite, căpițe de fân, un fir de apă și case vechi. Tot peisajul este de-un pitoresc care atinge sufletul și care te face să te oprești din clipă în clipă să respiri aerul curat și să imortalizezi momentul.

Haide să descoperi împrejurimile!

În acest articol vei găsi toate informațiile necesare pentru a-ți  putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, vei putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, vei putea verifica singur disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Descoperă satul de marmură, unic în lume

Ți-am spus că mergem pe drumuri neumblate… Pas cu pas, într-o călătorie de 2 ore cu mașina de la Lazy Dreams Voia Glamping, ajungem în satul Alun, județul Hunedoara. Un sat cu construcții și drumuri de marmură, unic în lume, dar pustiu. 

Este o tristețe apăsătoare în jur. Doi km de drum din marmură, ne trezesc senzații unice, îl atingem cu mâna, fără să fim grăbiți de cineva. Aici nimeni nu te grabeste.

Un râuleț ocolește cariera veche și se pierde printre casele construite din piatră, marmură ori lemn, care ne impresionează. Unele case au la fundație cruci din lemn ori din piatră.

Am aflat că acest tip de construcție este unic în Europa. Practic, persoanele care treceau în neființă erau îngropate în grădină, iar acolo se ridica o casă. La fundația casei era pusă o cruce și astfel, în credința sătenilor, persoana decedată trăia etern cu urmașii săi.

Curiozitatea ne-a împins să privim pe ferestrele vechi cu perdele de pânze de păianjen. La o aruncătură de privire am văzut paturi din lemn nefăcute, mese răsturnate, pereți crăpați cu modele pictate de odinioară și o liniște prea nefirească. Pare că toți din sat au plecat în grabă, dar din calea a ce…? 

Colindând satul, ne dăm seama că oamenii au plecat din pricina condițiilor grele de trai și a drumului impracticabil iarna.

Pentru a ajunge aici este bine să mergi cu mașina de teren, gazdele ți-o pot pune la dispoziție.

La pas prin Ținutul Pădurenilor

Am stat pe iarbă, lângă un copac, ca să aflăm povestea satului Alun. În trecut aici era forfotă și veselie, fiind peste 250 de suflete.

Se spune că prin 1930, preotul alături de săteni a ridicat o biserică neobișnuită – unică în lume – deoarece este construită în totalitate din blocuri de piatră, pe care nu le-au adus de la cariera din apropiere pentru că nu au fost lăsați de proprietarii maghiari și italieni. Așa că sătenii au adus cu trudă marmură din altă parte și au ridicat un lăcaș de cult deosebit.

Treptat, gloria satului a pierit. Biserica a rămas singură, în tăcere, până când două măicuțe i-au redat suflul. Cu eforturi mari au reușit să reamenajeze acoperișul care era căzut. Acum,  măicuțele povestesc despre mănăstire și sat. In unele zile, mai vin săteni din împrejurimi, îmbrăcați în port popular. Sufletul își găsește pacea aici!

Ne întoarcem la Cariera Alun, ca să privim mult mai atent zona. De aici provine cea mai delicată marmură cu care a fost amenajată Casa Poporului. Marmura aceasta deosebită este recunoscută pentru construcția palatelor din Viena, Budapesta și a caselor nobiliare.

La 200 de metri de carieră am zărit o stână, a lui Neluțu. De aici se pot cumpăra produse din lapte și carne de oaie, făcute după tradiție. Așează-te la o vorbă cu el și află din secretele locului, ale vieții și ale muncii de cioban.

Descoperă Cetatea Dacică Ardeu

La 10 km de Lazy Dreams Voia Glamping se află Cetatea Dacică Ardeu. Traseul este senzațional, cu urcușuri, coborâșuri, care te va purta prin trecut și îți poți imagina fel și fel de scene.

Cetatea a fost înălțată în acest loc minunat pentru a servi ca punct de control pentru drumul aurului.

Conform arheologilor, cetatea datează cu mult timp în urmă, fiind descoperite urmele unui palat, o statuie a zeului Mercur, obiecte din bronz, artefacte dacice, un atelier de bijuterii pentru prelucrarea fierului, a bronzului și un atelier de fierărie. Este o bucată din istorie, pe care ai prilejul să o simți și să o vezi.

Obiectiv turistic care face furori pe Internet – Germisara – Băile Termale Romane

Cu siguranță ai văzut la prieteni poze sau video cu o apă de smarald care tronează în mijlocul unor ziduri antice. Iată, ajungi și tu aici, la Germisara – Băile Termale Romane.

Se află la aproximativ 30 de minute de Lazy Dreams Voia Glamping, în Geoagiu Băi. Intrarea este liberă, indiferent de oră sau zi.

Germisara datează de 2000 de ani, locul fiind de-o fascinație de nedescris, care te provoacă să cauți în fiecare cotlon povestea de aici.

În anul 1935, au fost realizate săpături ce au scos la iveală două statuete ale zeilor Esculap (zeul medicinei) și Geea (zeița pământului), artefacte aduse drept ofrandă lor – anume ofrande din aur.

De asemenea s-au mai găsim și dovezi care arată prezența unui templu dedicat Nymphaelor (creaturi ale naturii, pe care oamenii le închipuiau fecioare tinere și foarte frumoase), altare, obiecte și monede din metal prețios.

Alte experiențe inedite în județul Hunedoara:

  •         Să participi la mulsul oilor;
  •         Să iei brânză direct de la producători;
  •         Să vezi stupii de miere și să participi la recoltarea ei;
  •         Să culegi lavandă ori să faci poze Instagramabile în lan;
  •         Să iei apă de la izvoarele reci de munte, aflate aproape de cazare;
  •         Să ajuți la cosit și strâns de fân;
  •         Să te uiți la un film în aer liber, lângă focul de tabără.

Gazdele te vor ghida cu drag spre orice experiență dorită.

Lazy Dreams Voia Glamping: Cazare inedită în România

Străbătând atât de multe locuri unice, cu încărcătură istorică și încărcătură pentru suflet, pașii strigă după somn.

Odihna de basm are loc la Lazy Dreams Voia Glamping, în satul Voia, județul Hunedoara.

În sat mai trăiesc vreo 80 de suflete, fiind cazarea ideală dacă vrei să te rupi de jungla urbană.

lazy dreams voia glamping

Ajuns aici, observi cum liniștea, natura pitorească și fericirea zăbovesc.

Pentru a te întoarce la origini și a te reconecta cu natura, cazarea propune nopți în corturi de glamping sau in butoi. Fiecare are o capacitate de cazare pentru 2 persoane, putând fi cazate in total 6 persoane.

Corturile de lux sunt precum niște lampioane în care dorințele se îndeplinesc. Ele sunt amplasate pe o platformă din lemn, de unde noaptea ai o priveliște cu milioane de stele. Trage fin materialul de bumbac și sub privire se iscă o cascadă a odihnei, într-un pat confortabil mult mai bun ca cel de la hotel, mobilier din lemn lucrat manual, veioză, prize și un șemineu.

Butoiul de stejar este o experiență unică de cazare, cu un pat confortabil, o mică fereastră pe care să te joci seara cu stelele și dimineața cu soarele.

Dimineața începe cu o plimbare energizantă prin grădină. Urmează pregătirea micului dejun în bucătăria utilată, care este savurat pe terasă, în foișor sau hamac, acompaniat de o ceașcă mare de cafea, savurată in tihnă. Peisajul e superb.

Desertul este alergarea desculț prin iarbă, în timp ce prinzi în zborul mâinilor un fruct din livadă.

Simte clipa prezentă din plin!

Pregătește-ți bagajele și haide la drum!

Rezervă-ți singur experiența!

Cauți o experiență de cazare inedită în România? Vrei să dormi într-un glamping ori butoi? Să descoperi locuri unice în lume, locuri pline de istorie? Haide la Lazy Dreams Voia Glamping, unde dorințele se îndeplinesc.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane. Am construit aceste proiecte pentru tine. Doar folosind serviciile lor, vei susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința ta de a călători doar pe aceste tărâmuri magice românești.

rezerva acum

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…