Pensiunea Eden: Gastronomie locală, piscină și excursii în Delta Dunării

Pensiunea Eden: Gastronomie locală, piscină și excursii în Delta Dunării

Pensiunea Eden: Gastronomie locală, piscină și excursii în Delta Dunării 2048 1314 Wildventure

Pensiunea Eden – Rezervă acum

0722 686 306 – touring_eden@yahoo.com

Când zilele vă par prea agitate și visați să ajungeți în locuri liniștite, dar spectaculoase, Delta Dunării este soluția pentru o vacanță perfectă.

Astăzi vă povestim despre Pensiunea Eden, cazarea unde se ajunge doar cu barca. Deja sună uimitor, nu? 

Departe de tumultul orașului, într-o regiune sălbatică vă așteaptă o barcă, gata să vă preia si să vă ducă spre fericire. Pe barcă veți simți adrenalina, clătinându-vă uneori apa, alteori zburându-vă stropi reci pe obraz, dar e o încântare.

După micile peripeții, ajungeți în satul pescăresc Crișan, unde veți zări pensiunea înconjurată pretutindeni de apă, de sălcii care își scurg podoaba, de nuferi și de sunete zglobii ale păsărilor. Miroase pofticios a pește, haideți să vedeți ce vă așteaptă!

excursii delta dunarii

crisan delta dunarii

pensiunea eden delta dunarii

pensiunea eden crisan

Delicii din pește, pescuit și excursii în Delta Dunării

Delta Dunării este cunoscută pentru preparatele sale din pește, iar la Pensiunea Eden tradiția este dusă mai departe. Astfel vă puteți desfăta cu ciorbă de perișoare din pește, storceag, mămăligă cu pește și mujdei, știucă umplută, plachie, icre și alte delicii. Este important să mentionăm că tot peștele este procurat de la cherhanalele locale.

restaurant pescaresc delta dunarii

După o masă copioasă, vă puteți relaxa la pescuit, puteți să stați pe șezlonguri sau să înotați în piscină. Simțiți cum vraja vacanței v-a prins, așa-i? Seara deja s-a lăsat, iar zilele ce urmează sunt dedicate descoperirii frumuseților din Delta Dunării.

E dis-de-dimineață, soarele și-a făcut plăpând apariția pe geamurile pensiunii, v-a trezit și v-a chemat la micul dejun. Puteți alege dintr-o mulțime de excursii împrejur, pentru a vă bucura gândurile și sufletul cu peisaje unice. Deci ce obiective se află în apropiere:

Pădurea Letea este precum o poveste, ce trebuie trăită dacă sunteți în Deltă. O clipă vă întoarceți în timp, în urmă cu 6000 de ani, când în locul pădurii era marea. Treptat, pădurea i-a luat locul și a format splendoarea ce poate fi admirată acum. Urmele mării au rămas prin nisipul extrem de fin și dunele care sunt formate din praf de scoică.

Până să ajungeți în Pădurea Letea spectacolul naturii va pune în scenă peisaje de stepă, zone cu insule plutitoare care se mișcă pe canal, iar apoi sunteți lăsați la poartă de unde urmează plimbarea prin pădure cu căruța trasă de cai și un ghid care vă va prezenta frumusețea zonei.

Traseul este de 8 kilometri și dezvăluie copaci seculari, cu vechime de peste 400 de ani, cu ramuri întortocheate, liane felurite – unele cu lungimi de 25 de metri, care vă vor da impresia că sunteți în junglă, cai sălbatici, specii multe de plante și păsări.

Pădurea Letea este cunoscută drept cea mai veche rezervație naturală din țară, adăpostind aproximativ 2000 de cai sălbatici, ce au fost abandonați în perioada comunistă de către localnici pentru că fusese declarată o anemie infecțioasă, ceea ce i-a determinat pe mulți săteni să acționeze în cauză… Anii au trecut, iar caii s-au înmulțit. Pădurea impresionează în orice colț ați privi-o. Va fi o amintire nu doar în fotografiile din telefon, ci și în inimile voastre.

Sfântul Gheorghe este traseul ideal pentru cei care sunt cu gândul la mare, dar vor să o îmbine cu peisajele sălbatice ale deltei. Pe canale luxuriante se ajunge la ultima plajă sălbatică din Delta Dunării. Acolo covorul cu scoici, copacii și plantele îmbracă plaja într-un decor care lasă privitorii fără cuvinte. Stați la malul apei și ascultați liniștea, apoi înotați cu puțin noroc alături de pescăruși.

Munții Măcinului sunt cei mai vechi munți din țară, fiind un loc ireal de frumos pe care nu trebuie să-l ratați. Pășiți pe roci care datează de sute de milioane de ani, mai vechi decât dinozaurii, conform specialiștilor din Parcul Național Munții Măcinului.

Mergeți cu grijă pe trasee pentru că puteți întâlni țestoase și reptile, cum ar fi balaurul dobrogean, care este cel mai mare șarpe din țară, având până la 2 metri lungime, fără a fi periculos pentru om. Admirați și fotografiați bujorul dobrogean și pădurea de fag dobrogeană unică în lume. Descoperiți Sfinxul Dobrogean, ce seamănă izbitor cu Sfinxul din Bucegi.  Urcați pe vârful muntelui și simțiți libertatea.

Desigur, Delta Dunării oferă o mulțime de alte trasee încântătoare, plimbări cu barca, cu caiacul, cu canoe. Doar spuneți-i gazdei Pensiunii Eden ceea ce vă doriți și dorințele vor deveni realitate.

Pensiunea Eden: cazare cu piscină în mijlocul apelor din Delta Dunării

Mulți caută să zboare în insule pustii, pe alte continente, când, în România, în Delta Dunării, sălbăticia și pustiul se imbina perfect intr-o destinatie de vacanta relaxantă și spectaculoasă.

Pensiunea Eden se află în satul pescăresc Crișan, fiind înconjurată de ape și de vegetație, o veritabilă plăcere să vă petreceți concediul aici. Din Tulcea veți merge cu o barcă și veți ajunge la cazare. Gazda vă va întâmpina cu bunătăți pescărești, iar piscina vă va ademeni instant.

pensiunea eden crisan

cazare cu piscina delta dunarii

crisan delta dunarii

pensiunea eden delta dunarii

pensiunea eden delta dunarii

Când odihna vă cheamă, camerele spațioase cu grupuri sanitare proprii vă așteaptă. Eh, dar puteți să moțăiți puțin și pe sezlonguri. Poate doar soarele vă va deranja.

Căutați o vacanță inedită? Vă doriți să fiți cât mai departe, dar fără a zbura peste mări și țări? În Delta Dunării, unul dintre cele mai sălbatice ecosisteme din lume, începe vacanța voastră. Pregătiți bagajele și haideți cu noi!

Text: Alice Cazan

Foto: Emilia Morariu

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…