Cabanele A-nuc-A, Dănești: Cabane A-frame, cu ciubăr, lângă pârtiile Cavnic și Suior

Cabanele A-nuc-A, Dănești: Cabane A-frame, cu ciubăr, lângă pârtiile Cavnic și Suior

Cabanele A-nuc-A, Dănești: Cabane A-frame, cu ciubăr, lângă pârtiile Cavnic și Suior 2048 1153 Wildventure

După cum spune și jocul de cuvinte din denumirea lor, cabanele A-nuc-A sunt două cabane A-frame din Dănești, județul Maramureș.

Plănuiești o escapadă cu prietenii sau o vacanță în familie?

Hai să vezi ce urmează.

cabanele a-nuc-a maramures

Cabanele A-nuc-A: Cazare izolată într-o livada, la poalele munților

Cabanele A-nuc-A sunt gândite astfel încât să găzduiască fiecare maxim 6 persoane. La etaj sunt dispuse două dormitoare cu baie proprie. La parter există un living spațios, cu o zonă de relaxare, dining și o bucătărie deschisă.

cazare inedita in maramures

cabane a-frame maramures

baie a-frame

Peretele vitrat reprezintă piesa de rezistență care scoate în evidență cabanele.

Astfel, te poți bucura de intimitate alături de cei dragi, dar și de natură, în toată gloria ei.

Așa că așează-te pe covorul pufos sau pe tabureții din fața șemineului și relaxează-te la căldura focului de lemne!

cabanele a-nuc-a danesti maramures

În afara cabanelor există un mic foișor comun. Poți să petreci timp de calitate în jurul unui foc de tabără, în timp ce prepari cina la grătar. Sau poți să te relaxezi în ciubăr și să depănați amintiri, învăluiți de căldură și voie bună.

cabana cu ciubar maramures

Activități în Maramureș

A-nuc-A Cabins reprezintă locul perfect pentru a te deconecta de la agitația orașului. Iar daca ești o persoană activă, ai următoarele activități de făcut și obiective de vizitat, care să te țină ocupat.

Pentru iubitorii sporturilor de iarnă, Pârtiile de la Cavnic se află la o distanță de 15 minute cu mașina. Datorită climatului din aceasta zonă, zilele de iarnă sunt mai numeroase decât în alte parți ale țarii, oferind condiții optime pentru schi.

Domeniul măsoară 8,5 km lungime și beneficiază în întregime de instalații de nocturnă și transport pe cablu. Parcul cuprinde și o zonă cu 6 tobogane de snow-tubing, dar și o pârtie pentru săniuș. Iar dacă vrei să explorezi împrejurimile, ai posibilitatea de a închiria snowmobile.

Tot în apropiere, la 25 de minute de mers cu mașina, avem pârtia Șuior. Aceasta are o lungime de 3,6 km, fiind amplasată pe versantul nordic al Masivului Mogoșa. Zonele cu dificultate crescută sunt alternate cu porțiuni mai line.

Atracții și obiective în Maramureș

  • Cimitirul Vesel se găsește în localitatea Săpânța, fiind faimos pentru crucile deosebite ale mormintelor. Acestea sunt viu colorate și inscripționate cu mesaje pline de umor. Aici, moartea este tratată cu veselie, nu cu tristețe și jale. Conceptul aparține lui Stan Ioan Pătraș, sculptor, poet și pictor. Se spune că s-a inspirat din cultura dacilor, acolo unde moartea era considerată un eveniment vesel. Pentru a puncta acest lucru, culorile care predomină în cimitir sunt luminoase și intense, păstrând fundalul albastru. Această culoare este cunoscută drept “Albastru de Săpânța”.
  • Bisericile din lemn datează încă din secolul al XVII-lea și sunt aproape 100 la număr. În funcție de regiunea, dar și epoca în care au fost ridicate, fiecare se remarcă prin diferite particularități arhitecturale. Acestea au fost create din lemn, într-o încercare isteață de a ocoli legea, pe vremea când construirea de biserici ortodoxe din piatră nu era permisă. Ele se remarcă prin turnurile înalte, dar și acoperișurile masive, în general fiind micuțe și întunecoase.
  • Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei se află la Sighet, iar numele lui vorbește de la sine. El a fost creat ca un mijloc de resuscitare a memoriei colective. Clădirea în care se află acum muzeul, obișnuia să fie o închisoare, care a fost înființată în 1897 și închisă în 1977. Fiecare celulă a fost transformată în sală de muzeu, unde au fost asamblate obiecte, fotografii și documente din vremea respectivă. Acestea se parcurg în ordine cronologică, oferind o experiență apăsătoare, dar necesară.
  • Lacul Albastru este aflat pe teritoriul orașului Baia Sprie și reprezintă un monument al naturii. Acesta face parte dintr-o rezervație naturală de tip hidro-geologic, de interes național.
  • Cascada Cailor este situată în partea de Nord-Est a Munților Rodnei, lângă stațiunea turistică Borșa. Este cea mai mare cascadă din România, aflându-se la o altitudine de 1300 m și având o cădere de apă de 90 m. Anotimpul ideal pentru vizitarea acesteia este primăvara, deoarece apa crește, cascada devenind astfel chiar mai spectaculoasă.

Dacă vrei să afli mai multe cazări inedite din țara noastră sau obiective turistice cunoscute și mai puțin cunoscute din diverse regiuni ale țării, pe blogul nostru găsești o selecție de astfel de locuri.

O platformă doar pentru experiențe premium

Curând, noua variantă a platformei Travlocals.com va fi disponibilă și vei găsi o mulțime de cazări și experiențe inedite din țara noastră. Grație noii versiuni, vei putea vedea disponibilitatea în timp real, în avans și vei putea plăti pe loc, cu cardul. În plus, vei putea contacta gazda pentru orice întrebări suplimentare. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. Între timp, ne poți urmări pe conturile noastre de Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate update-urile și noile locații introduse.

rezerva acum

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…