Casa Carolina: Cazare inedită din secoul XIX, în centrul istoric al Brașovului

Casa Carolina: Cazare inedită din secoul XIX, în centrul istoric al Brașovului

Casa Carolina: Cazare inedită din secoul XIX, în centrul istoric al Brașovului 1440 960 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

 

Ești în căutarea unei escapade și nu ai decis unde? Te ajutăm noi!

Casa Carolina se află în centrul Brașovului, în apropierea celor mai îndrăgite atracții ale orașului.

Se găsește la doar două minute de mers pe jos de Piața Sfatului și la cinci minute de Biserica Neagră.

Te poți bucura de tot ce are Brașovul de oferit, fără a te îndepărta prea tare de locul de cazare.

casa carolina brasov

Casa Carolina: Cazare care datează din secolul XIX

Casa Carolina a fost construită în secolul XIX și a fost renovată în 2019. Cu toate acestea, proprietarii, Sînziana și Gicu, au avut în vedere păstrarea elementelor care i-au dat farmec. Grinzile de lemn și cărămida au rămas aceleași, în timp ce alte piese au fost reabilitate.

Compartimentată astfel încât să ai parte de toate necesitățile, casa poate să cazeze până la 6 persoane.

La parter se află living-ul cu o canapea extensibilă, un spațiu de relaxare, o chicinetă și o baie cu duș.

cazare centrul vechi brasov

Accesul la mansardă se face pe o scară din lemn, ușor răsucită.

Mansarda este open space și are într-o parte dormitorul, cu patul queen size și un mic dressing, iar in celălalt colț este amenajata o zona de relaxare, cu acces către cea de-a doua baie.

cazare centrul brasovului

Cu o vechime de peste 100 de ani, cada cu gheare a fost refăcută împreună cu lavoarul, scaunele și lampadarele. Cu această combinație de stiluri și elemente vechi și noi, Casa Carolina este locul ideal în care să te cazezi cât timp vizitezi Brașovul.

cazare inedita brasov

O zi în Brașov: Atracții și obiective turistice

Începând chiar cu zona în care se află Casa Carolina, printre cele mai populare locuri din Brașov este Centrul Vechi. Dacă vrei să descoperi orașul, poți să începi chiar de aici.

Pornește la pas pe străduțele pavate și admiră clădirile vechi de pretutindeni. Dă o tură prin Piața Sfatului și neapărat vizitează
Biserica Neagră. Tot aici o să găsești și Muzeul de Istorie și Grânarul Brașovului.

Relaxează-te și lasă-te fermecat de arhitectura și istoria orașului!

  • Strada Sforii este una dintre cele mai interesante din Brașov. Este cea mai îngustă stradă din România si a 3-a din Europa, având o lățime puțin mai mare de 1 m și o lungime de 80 m. Aceasta există din secolul XVII, pe vremea respectivă fiind un coridor de trecere pentru pompieri. Azi este printre cele mai vizitate locuri din oraș. Există și o legendă care spune că îndrăgostiții care se sărută pe această străduță sunt destinați să rămână împreună toată viața. Cu atât mai multe motive să o vizitezi, nu?
  • Următorul obiectiv de pe lista este Cetatea Brașov. Aceasta datează încă de la începutul secolului XV și este bogată în istorie. Accesul se poate face atât la pas, cât și cu mașina. Datorită peisajului, călătoria va fi una memorabilă, indiferent ce variantă alegeți.

  • Muntele Tâmpa este unul dintre simbolurile Brașovului și tot aici se află și cel mai înalt punct din oraș, la aproximativ 960 m. De la aceasta înălțime, priveliștea este spectaculoasă, cuprinzând cele mai populare zone ale Brașovului. Pe lângă faptul că Tâmpa reprezintă un simbol al naturii, el este încărcat de legende care circulă și în prezent. Tot aici o să găsiți și singura rezervație peisagistică din județ. Merită văzut, nu?

Și după o zi așa lungă, plină de istorie și peisaje fermecătoare, este o plăcere să te poți întoarce la o cazare inedită, precum Casa Carolina!

Dacă vrei să vezi mai multe cazări spectaculoase din țara noastră sau chiar atracții mai puțin cunoscute, blogul nostru îți stă la dispoziție. Aici vei găsi o sumedenie de experiente care mai de care mai frumoase și atracții turistice din fiecare zonă a României.

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…