Oaks by Roots Villas: Un penthouse super fancy in Brasov

Oaks by Roots Villas: Un penthouse super fancy in Brasov

Oaks by Roots Villas: Un penthouse super fancy in Brasov 1024 683 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Esti un iubitor al sporturilor de iarna sau vrei o escapada cu prietenii intr-un oras istoric?

Te invitam la Oaks by Roots Villas. Amplasamentul este ideal atat pentru un city break in Brasov, cat si pentru drumetii montane sau o distractie pe cinste pe partiile din Poiana Brasov.

Oaks by Roots Villas

Indiferent care este alegerea ta, noi iti vom oferi sugestii pentru a profita la maxim de timpul tau liber.

Asa ca nu mai sta pe ganduri, ia-ti prietenii sau familia si haide in vacanta.

Idei City Break in Brasov 

Brasovul este unul dintre cele mai frumoase orase din Romania. Istoria  si-a lasat vizibil amprenta asupra arhitecturii sale, iar obiectivele turistice inunda zona centrala.

Principala atractie este centrul istoric, acesta avand epicentrul in Piata Sfatului. Arhitectura cladirilor mixeaza influentele gotice, cu cele barotice sau renascentiste, stindardul fiind purtat chiar de Casa Sfatului, unul dintre cele mai importante monumente arhitecturale din Brasov.

Totodata, in Piata Sfatului vei gasi o multime de terase, baruri, puburi, restaurante gourmet sau cu specific local, magazine ale unor brand-uri celebre si multe alte optiuni pentru petrecerea timpului liber. Zona este preponderent pietonala, astfel ca o promenada va fi bine-venita in orice moment al zilei.

Tot in centrul vechi al orasului veti gasi si Biserica Neagra, emblema neoficiala a acestui oras. Biserica a fost construita in stil gotic, are o lungime de 89 m, fiind cea mai mare cladire gotica din S-E Europei si a doua biserica din Romania, ca dimensiuni, dupa Catedrala Mantuirii Neamului, din Bucuresti.

Biserica Neagra ascunde adevarate comori si la interior, una dintre acestea fiind orga cu aprox. 4000 de tuburi (cea mai mare din Romania). Tot la interior veti gasi cea mai mare colectie din Europa de covoare orientale vechi. Clopotul se afla si el pe locul 1 in Romania, din punct de vedere al dimensiunilor, cantarind peste 6 tone.

Ramanem tot in zona centrala si iti prezentam Strada Sforii, o strada atipica cel putin pentru tara noastra. Aceasta are o lungime de 80 m si o latime de aproximativ 1.3 m, fiind a treia cea mai ingusta strada din Europa.

Bastionul Tesatorilor este si el un alt obiectiv turistic important din Brasov. Acesta este amplasat la poalele Tampei, la doar cateva minute de mers pe jos din Piata Sfatului. Este cel mai bine conservat bastion al Brasovului (in total sunt 7) si are o arhitectura unica in Sud-Estul Europei.

La interior s-a amenajat Muzeul Tarii Barsei, printre exponate numarandu-se arme si unelte folosite de tesatori, dar si o macheta a vechii cetati a Brasovului si a Scheiului, replicand forma pe care o aveau in secolul al XVII-lea.

Alte atractii turistice importante din Brasov:

  • Poarta Ecaterinei – o poarta medievala pastrata din 1559, in al carei turn renovat se organizeaza periodic expozitii de arta si istorie.
  • Prima scoala romaneasca – dateaza din anul 1495 si a fost zidita in curtea Bisericii Sfantul Nicolae, din cartierul Scheii Brasovului.
  • Turnul Alb – construit in 1494 cu scopul de aparare si observatie.
  • Cetatuia de pe Straja – un simbol al orasului atat prin rolul pe care l-a avut in istorie (a servit ca adapost pentru brasovenii care au fost nevoiti sa fuga din calea habsburgilor), cat si din punct de vedere arhitectural.
  • Tampa

Ce sa faci in Poiana Brasov, perla statiunilor montane din Romania

Ei bine, daca nu te-am convins sa planifici acum un city-break in Brasov, poate ca nu esti tocmai fanul acestui tip de turism.

Nu-i nimic, Brasovul si imprejurimile sale are multe alte lucruri de oferit.

Una dintre principalele atractii o reprezinta chiar Poiana Brasov, o statiune renumita pentru sporturile de iarna, avand cea mai bine dezvoltata infrastructura pentru ski din Romania.

Fiind amplasata la o altitudine de 1020 m, atingand maximul in Masivul Postavaru (1799 m), statiunea dispune de 9 partii, cu grade diferite de dificultate, doua linii de telecabina si una de telegondola, iar sezonier cateva linii de teleschi.

Poiana Brasov este legata de oras printr-un drum superb, de 12 km. Chiar pe acest drum este amplasat Oaks by Roots Villas, una dintre cele mai bune optiuni de cazare in zona pe care ti-l vom prezenta mai jos.

Oaks by Roots Villas, cazarea perfecta pentru a profita la maxim de tot ce ofera Brasovul

Oaks este cel mai nou proiect Roots Villas, proiect despre care am mai vorbit pe larg aici si aici. Daca in primele 2 articole descriam cele 2 vile ultra-moderne amplasate la periferia Brasovului, de data aceasta avem o propunere pentru un grup ceva mai restrans.

Este vorba despre un penthouse compus din doua dormitoare, living, dining, bucatarie, doua bai si terase spatioase. Suprafetele vitrate supra-dimensionate dezvaluie peisaje care iti taie rasuflarea, indiferent de anotimp.

cazare penthouse brasov

Oaks by Roots Villas

top cazari brasov

Oaks by Roots Villas

cazari premium brasov

cazari bnb brasov

cazari regim hotelier brasov

Oaks by Roots Villas

Oaks by Roots Villas

Oaks by Roots Villas

cazare brasov

city break brasov

Oaks by Roots Villas

Interiorul imbina stilurile eclectiv si scandinav, rezultand un spatiu foarte fancy si primitor.

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…