Our Cozy Place, Rimetea: Cazare cu jacuzzi și șemineu, în cel mai frumos sat din Apuseni

Our Cozy Place, Rimetea: Cazare cu jacuzzi și șemineu, în cel mai frumos sat din Apuseni

Our Cozy Place, Rimetea: Cazare cu jacuzzi și șemineu, în cel mai frumos sat din Apuseni 607 763 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Our Cozy Place este o cazare în Rimetea, situată la poalele Munților Trascăului.

Această grupă montană a Munților Apuseni este foarte spectaculoasă ca peisaj și ascunde unele dintre cele mai frumoase sate montane din Europa.

Rimetea este satul unde se spune că soarele răsare de 2 ori. Luna Iulie adună anual sute de turiști pentru a vedea acest fenomen.

Hai să vezi cum poți avea parte de o vacanță de neuitat în România.

Our Cozy Place: Cazare într-un sat tradițional secuiesc, vechi de secole

Localizat într-un mic sat tradițional cu case frumos pictate, Our Cozy Place pune la dispoziția oaspeților maxim 8 locuri de cazare. Cabana dispune de 2 dormitoare cu pat dublu și o baie comună.

top cazari rimetea

De asemenea, la parter se află un living spațios cu o canapea extensibilă, o zonă de luat masa și o chicinetă. Un șemineu care să te încălzească în zilele reci de iarnă te așteaptă să petreci câteva clipe alături, în timp ce te bucuri de o ceașcă de ceai sau cafea și o carte bună.

our cozy place rimetea

cazare cu semineu rimetea

top cazari rimetea

our cozy place rimetea

Zona exterioară de la Our Cozy Place este concepută să îți ofere tot confortul și relaxarea de care ai nevoie. Aceasta dispune de o terasă cu jacuzzi și o zonă special amenajată pentru grătar. De asemenea, o băncuță poziționată cu fața spre pădure te îmbie la relaxare în zilele calde de vară.

cazare cu jacuzzy rimetea apuseni

Rimetea: Satul unde soarele răsare de două ori

Rimetea sau satul de sub munte, așa cum obișnuiesc să îi spună localnicii, este considerat unul dintre cele mai frumoase sate din România. Istorie, arhitectură rurală și peisaje mirifice se regăsesc în acest sat micuț de la poalele Munților Trascău.

satul Rimetea Alba

Sursă: muntii-nostri.ro

De când pășești în acest sat mirific vei vedea căsuțele albe cu ferestre verzi de lemn, neschimbate de câteva secole.

Te întrebi de ce se zice că în acest loc soarele răsare de două ori? Ei bine, acest lucru se datorează crestelor montane care îl înconjoară. Odată ce răsare după prima creastă, soarele se ascunde după Piatra Secuiului, blocând lumina, ca apoi acesta să răsară din nou, generând acest fenomen unic care adună zeci de turiști. Fenomenul se întâmpla doar în luna Iulie.

Ce activități poți face în Rimetea

Pe lângă arhitectura autentică, mâncarea din zonă este absolut delicioasă. Dacă ajungi în acest sat mirific, trebuie să încerci preparatele lor locale.

Satul Rimetea și Piatra Secuiului sunt atracții turistice principale în județul Alba. Poți petrece un final de săptămână frumos în această zonă, cu activități pentru toată lumea.

Dacă ești adeptul mișcării, traseul turistic satul Rimetea – Piatra Secuiului (Colții Trascăului) cu siguranță îți va surâde. Traseul spre Piatra Secuiului este un circuit cam de aproximativ 4 ore, iar ca dificultate este mediu.

În centrul satului găsești Muzeul Etnografic, unde poți admira costume populare din zonă, obiecte pictate manual, dar și diverse instrumente și unelte folosite în trecut de localnici. O tură cu bicicleta pe la poalele Trascăului este chiar relaxantă. Peisajul pe care ți-l oferă zona este unul spectaculos.

Ești în căutarea unor idei de a-ți petrece timpul liber? Vrei să vezi mai multe cazări inedite din țara noastră? Pe blogul nostru de călătorii vei găsi atât obiective turistice cunoscute și mai puțin cunoscute, cât și cazări inedite. Aruncă o privire și planifică următoarea ta escapadă!

Între timp, ne poți urmări pe conturile noastre de Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate update-urile și noile locații introduse.

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…