Pensiunea La Roata, Gura Humorului: Cazare inedită, cu bucate tradiționale, în Bucovina

Pensiunea La Roata, Gura Humorului: Cazare inedită, cu bucate tradiționale, în Bucovina

Pensiunea La Roata, Gura Humorului: Cazare inedită, cu bucate tradiționale, în Bucovina 1200 801 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astăzi îți prezentăm o cazare inedită în Bucovina, unde autenticul merge mână în mână cu măiestria culinară și bunul gust în toate.

Dacă ești în căutarea unei cazări autentice cu preparate tradiționale ai nimerit articolul potrivit!

Pensiunea La Roată, din Gura Humorului, este o locație unde obiceiurile sunt păstrate de către gazde.

Trebuie să menționăm că în cadrul complexului se află două tipuri de cazări: cabanele moderne, ilustrate mai jos și casele tradiționale autentice, despre care poti citi aici.

Haide să vedem împreună ce are de oferit acest loc.

Pensiunea La Roata Bucovina

Pensiunea La Roata: Muzeu al satului în miniatură

De îndată ce ajungi pe aceste meleaguri din Bucovina, poftești să descoperi lucruri, locuri, oameni și chiar să te reconectezi la propriul suflet. Pensiunea La Roata vine în întâmpinarea acestor dorințe.

Imediat ce ai pășit pe această proprietate, este ca și cum ai călători în timp și te-ai întoarce într-o perioadă de stabilitate și liniște, când zilele păreau mai lungi și mâncarea gătită în casă făcea parte din rutina zilnică.

Locația este situată în Gura Humorului, pe dealul Toaca, destul de aproape de centrul orașului, dar suficient de departe de agitația cotidiană.

Pensiunea La Roata pune la dispoziția oaspeților 18 locuri de cazare, în 4 case diferite. 7 camere duble cu baie proprie își așteaptă oaspeții să le treacă pragul. Fiecare cabană este concepută să ofere oaspeților tot confortul necesar.

pension la roata gura humorului

cabane bucovina

Pensiunea La Roata dispune și de un spațiu de luat masa unde sunt servite mâncăruri tradiționale gătite în casă. Produsele proaspete sunt procurate de la fermierii locali sau din propria lor fermă.

De asemenea, la exterior se află și o terasă rustică, perfectă pentru a petrece zilele de vară în aer liber cu prietenii. Iernile sunt și ele spectaculoase în Gura Humorului, așa că o escapadă cu prietenii în inima Bucovinei nu strică, nu-i așa?

Pensiunea La Roata Gura Humorului

Atracții și obiective turistice în Bucovina

Celebra Mănăstire Voroneț este la doar 3 km distanță de pensiune, iar cele mai celebre atracții turistice din zona Bucovinei se află la doar câteva minute distanță.

Iată câteva dintre cele mai populare atracții din zonă:

  • Muzeul Satului Bucovinean este locul unde vei vedea cum arată un sat bucovinean autentic. Este o călătorie în timp, pe lângă casele din lemn și chirpici în care se regăsesc zeci de obiecte de patrimoniu.

  • Lăcașurile de cult care sunt unice în lume: aici vei găsi cele mai celebre mănăstiri din România. Printre ele se regăsesc: Mănăstirea Arbore, Mănăstirea Humor, Mănăstirea Moldovița, Mănăstirea Sucevița, Mănăstirea Putna, Mănăstirea Voroneț, Mănăstirea Bogdana și multe altele.
  • Cetatea de Scaun a Moldovei este un ansamblul arhitectonic medieval.

  • Comuna Ciocănești este considerată comună muzeu și este situată pe Valea Bistriței, între Vatra Dornei și Botoș. Comuna a fost inclusă pe locul 6 de ,,Lonely Planet” în topul celor mai colorate destinații de vacanță din Europa.
  • Masivul Rarău este plin de trasee turistice, unele mai lungi și mai solicitante, iar altele mai scurte și mai accesibile. Cu siguranță traseul spre Pietrele Doamnei este unul spectaculos și merită parcurs.

  • Mocănița Huțulca de la Moldovița oferă o călătorie spectaculoasă de-a lungul râului cu același nume.
  • Tiroliana de la Palma este o activitate pentru cei dornici de adrenalină. Aceasta se găsește între Sucevița și Ciumârna și are o lungime de un kilometru și o diferență de nivel de 100 de metri.

Dacă vrei să afli mai multe cazări inedite din țara noastră sau obiective turistice cunoscute și mai puțin cunoscute din diverse regiuni ale țării, pe blogul nostru găsești o selecție de astfel de locuri.

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…