Pensiunea Lazăr: Tradiție într-o casă secuiască idilică

Pensiunea Lazăr: Tradiție într-o casă secuiască idilică

Pensiunea Lazăr: Tradiție într-o casă secuiască idilică 1440 960 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Pensiunea Lazăr este o casă tradițională din lemn, care datează din anul 1941.

Situată în Siclod, cazarea își invită oaspeții să experimenteze viața tihnită într-o casă secuiască din inima Transilvaniei.

pensiunea lazar harghita

Pensiunea Lazăr: Natură îți este vecină, iar tradiția gazdă

Șiclod este un sat secuiesc ce datează din sec. XII și datorită accesibiltatii relativ reduse, o mare parte din tradițiile și clădirile de patrimoniu au fost conservate.

Pensiunea Lazăr pune la dispoziția oaspeților 2 dormitoare.  Primul dispune de un pat dublu matrimonial și 2 paturi single supraetajate, iar cel de-al 2-lea dormitor are un pat dublu și unul single. Aici pot fi găzduite pana la 7 persoane.

pensiunea lazar siclod

De asemenea, casa tradițională dispune și de un living spațios, cu șemineu, numai bun pentru zilele friguroase de iarnă. Bucătăria este complet mobilată și utilată, astfel încât să nu îți lipsească nimic pe timpul sejurului.

Aici te poți bucura de vechile obiceiuri transilvănene, care oferă cu adevărat un sentiment de călătorie în timp, dar fără a te îndepărta de confortul secolului XXI.

cazare case traditionale harghita

pensiunea lazăr casă tradițională harghita

La exterior, Pensiunea Lazăr deține o curte spațioasă și intimă. Pentru că vorbeam de o casă tradițională adaptată nevoilor secolului XXI, un ciubăr îți stă la dispoziție pentru a te relaxa.

cazare cu ciubar harghita

Siclod: Modalități de a-ți petrece timpul liber

Slackline, highline și hămăceală

O activitate puțin mai diferită, dar cu siguranță unică în Harghita este Slack line. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu această activitate, Slack line reprezintă mersul în echilibru pe o chingă legată între două puncte de ancorare. Acesta a devenit un sport din ce în ce mai popular în rândul tinerilor. Din cauză că toată activitatea se petrece la înălțime, la final, distracția se încheie cu o relaxare în hamac.

slackline harghitaSursă: visitharghita.ro

Obiective turistice mai puțin cunoscute în Harghita

Altarul „Hármashalom”: acest loc înfățișează un altar construit din 3 coline, în vârful cărora se înalta o cruce dublă. Simbolul „Hármashalom”, este un element care a apărut în stema Ungariei în secolul al XIII-lea, simbolizând inițial cele trei dealuri ale Golgotei. Mai târziu, acesta a devenit simbolul celor mai înalți trei munți ai Ungariei: Mátra, Tátra și Fátra.

Bastionul Apor a suferit mai multe renovări de-a lungul timpului, dar clădirea s-a conservat conform stilului și scopului acestuia: punct panoramic, de odihnă și punct strategic de observare.

Cabinele montane panoramice din Cheile Bicazului. Una dintre ele este situată pe Muntele Piatra Poienii, cealaltă se află pe Muntele Ucigaş. Ambele se pot vizita, iar cei dornici pot rămâne să înnopteze acolo. Cabinele sunt situate în munți, motiv pentru care și accesul la ele nu se poate face decât printr-o drumeție. Pentru a rămâne peste noapte în una dintre ele, e nevoie să sunați la salvamont pentru a anunță acest lucru.

Casa cu Comori găzduiește micile comori ale vieții rurale. Aici vei putea vizita:

  • casă civilă, cu mobilier original
  • casă cuptor
  • clădiri comerciale
  • sală de lapte și fabrică de unt cu echipamente contemporane
  • expoziție de produse artizanale
  • casa de sare
  • casa de apiterapie

Dacă vrei să vezi mai multe locații unice în România, precum și cazări inedite, poți vizita blogul nostru. Acolo vei găsi câteva idei minunate pentru următoarea vacanță în țara noastră.

Între timp, ne poți urmări pe conturile noastre de Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate update-urile și noile locații introduse.

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…