Vila Sonja, Predeal: Cazare boemă pe Valea Prahovei, la câteva minute de pârtiile de schi

Vila Sonja, Predeal: Cazare boemă pe Valea Prahovei, la câteva minute de pârtiile de schi

Vila Sonja, Predeal: Cazare boemă pe Valea Prahovei, la câteva minute de pârtiile de schi 1280 853 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

 

Cauți o cazare spectaculoasă pe Valea Prahovei, aproape de pârtiile de schi?

Vila Sonja, o cabană istorică din Predeal, este propunerea noastră când vine vorba de o escapadă montană.

O combinație reușită de design clasic și modern te așteaptă să îți petreci concediile cu prietenii sau familia într-o ambianța boemă din Munții Bucegi.

vila sonja predeal

Vila Sonja: Cazarea ideală pentru un concediu pe Valea Prahovei

Vila Sonja a fost construită în anul 1937 pentru Generalul Cărtianu, care o folosea ca reședință de vacanță. Aceasta se remarcă prin arhitectura nobiliară. Acoperișul deosebit și fațada din lemn creează o imagine de basm.

vila sonja valea prahovei

Cu o așa istorie lungă, este imposibil să nu te îndrăgostești de această locație! Perfectă pentru 7 oaspeți, Vila Sonja dispune de 3 dormitoare și 4 băi. Aceasta este bine compartimentată, iar încăperile sunt spațioase și dotate cu toate cele necesare.

top cazari valea prahovei

Combinația dintre piesele de mobilier moderne și cele vintage creează un spațiu confortabil și plăcut. Este locul ideal în care să te retragi după o zi plină de activități.

cazare inedita in predeal

Bucătăria este împărțită într-o zonă de gătit și o zonă de luat masa.

cazare langa partia de schi

Ferestrele mari, prezente în toate încăperile, îți permit să te bucuri de natură chiar din confortul casei. Priveliștea este superbă, vila având în spatele ei o mică pădure de brazi, care delimitează proprietatea. Indiferent de anotimp, nu vei fi dezamăgit de view.

vila sonja predeal

Cabana dispune și de o terasă cu zonă de luat masa, dar și de relaxare. Fie că ești însoțit de prieteni, cu copiii sau animalele de companie, vila este perfectă pentru o escapadă la munte pe Valea Prahovei.

vila sonja predeal valea prahovei

Atracții și obiective turistice pe Valea Prahovei

Valea Prahovei găzduiește cele mai celebre stațiuni montane din România și este printre cele mai iubite destinații turistice din Munții Carpați.

Aflată chiar în centrul României, Stațiunea Predeal este la mare căutare datorită aerului curat, și a posibilităților de petrecere a timpului liber pe care le oferă. Principalele puncte de atracție sunt pârtiile de schi, traseele montane, telescaunul și teleschiurile de pe Clăbucet.

Dacă vrei să explorezi zona mai profund, îți recomandăm să vizitezi:

  • Peștera de Gheață
  • Cascada Tamina
  • Canionul Șapte Scări.

Stațiunea Sinaia este ideală pentru iubitorii sporturilor de iarnă, cât și pentru cei ce apreciază peisajele superbe din Munții Bucegi. Ea este încadrată de poalele împădurite ale munților Culmea Izvorului, Colții lui Babeș, Zgarbură și Furnica.

Tot aici vei găsi cel mai întins domeniu schiabil din România ( peste 16 km de pârtie).

Pe lângă asta, Sinaia este stațiunea care deține cele mai multe instalații de cablu, dintre care o parte funcționează tot timpul anului. Dacă ai ajuns aici, iți recomandăm să vizitezi și Castelul Peleș.

Acesta a fost construit între 1873 și 1914, și reprezintă unul dintre cele mai importante monumente istorice din România. Având un ambient fermecător și o frumusețe deosebită, acest castel te va transporta într-o lume magică imediat ce îi treci pragul.

Stațiunea Bușteni, deși este ceva mai mică, este foarte apreciată de turiștii de pretutindeni. Este recunoscută atât pentru panoramele spectaculoase, cât și pentru oportunitățile și activitățile de vacanță, de la excursii montane, la schi. Pentru împătimiții de hiking, există mai multe posibilități de trasee montane, însă accesul pe platou se face doar cu telecabina.

Castelul Cantacuzino a fost construit la poalele muntelui Zamora, în Bușteni, și este un important obiectiv turistic din zonă. Fiind construit în 1911, se remarcă prin valoarea istorică, arhitectonică, artistică și documentară.

Acesta oferă o priveliște minunată asupra Văii Prahovei și este înconjurat de un parc. Iti recomandăm să îl explorezi și pe acesta. Aleile lui te vor conduce către fântânile arteziene, cascade și grotă.

Dacă ești în căutarea unui sejur în România și nu ai idee despre locul în care vrei să ajungi, blogul nostru de călătorii e gata să îți ofere numeroase variante. Aici vei găsi cazări inedite, obiective turistice cunoscute și mai puțin cunoscute din întreaga țară.

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…