9 Mai 14: Cazare în Vișeul de Sus, ținutul Mocăniței din Maramureș

9 Mai 14: Cazare în Vișeul de Sus, ținutul Mocăniței din Maramureș

9 Mai 14: Cazare în Vișeul de Sus, ținutul Mocăniței din Maramureș 1200 800 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Situată în Vișeul de Sus, 9 Mai 14 este o cazare inedită, care oferă oaspeților tot confortul necesar.

Fostă locuință a unor moroșeni, acum casa este deschisă pentru toți cei care vor să experimenteze această parte primitoare a Maramureșului.

9 Mai 14: experiență în casă moroșenească

Casa poate acomoda până la 4 persoane în 2 dormitoare. Unul se află la parter, iar celălalt la etajul casei. O bucătărie deschisă, complet utilată și mobilată este la dispoziția oaspeților. De asemenea, o masă pentru 4 persoane este pregătită pentru a pregăti mese delicioase, iar living-ul mare te invită să te relaxezi, să socializezi sau să te uiți la televizor.

9 Mai 14 Maramures

9 Mai 14 cazare viseu

top cazari viseu

La exterior, casa dispune de o terasă acoperită, cu masă din lemn și două bănci orientate spre o mică grădină cu flori și un câmp acoperit cu iarbă, numai bună pentru a petrece timp de calitate cu cei apropiați în zilele însorite de vară. În fosta magazie, vei găsi un grătar, șezlonguri și o umbrelă gata să îți facă zilele din sezonul cald mai senine.

Mocănița Maramureșului: Trenul desprins din povești

Mocănița, renumitul tren cu aburi, se află la 5 minute de mers cu mașina de 9 Mai 14. Poți opta și pentru o plimbare de 20 de minute de la cazare la Mocăniță. Astfel, te poți bucura de plimbări pe străduțele cartierului, de-a lungul râului.

Mocăniţa din Vişeu de Sus funcționează neîntrerupt de peste opt decenii. A fost construită după Primul Război Mondial, iar pe atunci aceasta a fost folosită pentru a transporta lemne. Însă, de peste zece ani îi plimbă pe turişti pe unul dintre cele mai frumoase trasee din ţara noastră: Valea Vaserului.

De 7 ani, trenul cu aburi este administrat de un neamţ. Cum e posibil acest lucru? Neamțul s-a căsătorit cu o româncă din zonă, iar visul lui a fost să dețină o locomotivă pe aburi. „Eu sunt din Bavaria, am crescut în apropierea unei căi ferate şi am avut contact cu acest mediu. Visul meu a fost dintotdeauna să am de-a face cu o locomotivă cu aburi”, declară neamțul Andreas Karlstetter.

Descoperă ținutul Maramureșului

Maramureșul sau „patria lemnului” așa cum o numesc moroșenii, este o regiune pe care ar trebui să o vizitezi cel puțin o dată în viață. Situată în nordul țării, la granița cu Ucraina, regiunea este cunoscută pentru arhitectura sa autentică, preponderent lucrată in lemn. Acest lucru se poate observa prin bisericile sale, porțile masive și casele tradiționale.

Cimitirul Vesel de la Săpânța este mai mult decât un simplu cimitir. Este renumit datorită abordării sale unice a morții. Spre deosebire de majoritatea cimitirelor din lume, Cimitirul Vesel din Săpânța vede acest moment tragic ca fiind o sărbătoare a unei vieți care s-a încheiat.

Mănăstirea Săpânța-Peri nu numai că are o arhitectură spectaculoasă la exterior, ci este și acoperită cu 8,5 kg de aur. Mănăstire locuită de maici este cea mai înaltă structură de lemn din Europa, având o înălțime de 78 de metri.

Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, numit astăzi și Muzeul Gândirii arestate, este o altă atracție care merită vizitată. Această clădire amintește de perioada comunistă, unde multe dintre figurile importante ale României au fost arestate și torturate. Acum, locația oferă o colecție de fotografii care arată scene din viața de zi cu zi a prizonierilor și istoria comunismului.

Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței

Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței

Sursă: calatoriileioanei.ro

Dacă ești în căutarea a mai multor cazări și obiective turistice din Maramureș, pe blogul nostru găsești aceste aspecte și nu numai.

O platformă doar pentru experiențe premium

Curând, noua variantă a platformei Travlocals.com va fi disponibilă și vei găsi o mulțime de cazări și experiențe inedite din țara noastră. Grație noii versiuni, vei putea vedea disponibilitatea în timp real, în avans și vei putea plăti pe loc, cu cardul. În plus, vei putea contacta gazda pentru orice întrebări suplimentare. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. Între timp, ne poți urmări pe conturile noastre de Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate update-urile și noile locații introduse.

Rezervă necomisionat

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…