Dolina Glamping: Cazare izolată în Apuseni, de pus pe wishlist-ul din vară

Dolina Glamping: Cazare izolată în Apuseni, de pus pe wishlist-ul din vară

Dolina Glamping: Cazare izolată în Apuseni, de pus pe wishlist-ul din vară 870 555 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

Astăzi te invităm departe de tumultul orașului, în mijlocul naturii, la Dolina Glamping, în satul Zece Hotare, județul Bihor.

La Dolina Glamping este fermecător faptul că te întorci la origini, dormi într-un cort ecologic cu pat comod, ai priveliște wow indiferent de oră, te bucuri de lux ca la hotel, dar sub bolta cerului, la mii de stele.

cazare dolina glamping bihor

 

Glampingul este deschis din mai până în octombrie, moment numai bun să ți-l pui pe wishlist-ul de vară.

Haide să mănânci tradițional, să descoperi cea mai lungă peșteră din țară, să mergi pe trasee de via ferrata, pe trasee prin copaci și sa te dai pe trasee de rafting.

În acest articol vei găsi toate informațiile necesare pentru a-ți  putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, vei putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.

Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, vei putea verifica singur disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.

Ce să vizitezi în Bihor?

Bihorul este un județ binecuvântat cu peisaje frumoase, râuri repezi, ape termale vindecătoare, peșteri misterioase, locuri unice în Europa sau chiar în lume, cu bucate gustoase ca nicăieri altundeva, cu oameni extrem de primitori și dulci la vorbă.

obiective turistice bihor

Sursă: Bihor în Imagini

Iată planul pentru o vacanță de câteva zile în Bihor:

Vizitează cea mai lungă peșteră din România – Peștera Vântului

La aproximativ 15 km de Dolina Glamping, se află cea mai lungă peșteră din România și Sud-Estul Europei, Peștera Vântului.

Denumirea sa provine de la intrarea care formează un curent puternic, acesta ajungand uneori și la 50 de km/oră.

Ajuns prin pădure, la 2 km de Șuncuiuș o mică poartă te cheamă în adâncul pământului, acolo unde misterele și forța naturii au creat incredibilul.

Peștera Vântului  are o lungime de aproximativ 50 de km, fiind supranumită și labirintul subteran al României. Aceasta a fost descoperită în 1957 de către Bagameri Bela. În acel an au fost explorați doar 500 de metri, la finele anului 1967 lungimea galeriilor cunoscute era de 15 km, iar în anul 2000 lungimea peșterii depășea 47 de km. Explorarea și cercetarea au continuat, iar din anul 2016, unul dintre sectoare a fost deschis turiștilor.

Peștera este de o frumusețe aparte, care vorbește prin formațiunile inedite precum cristale, spiralele de gips și prin cursurile de apă care străbat grota. Galeriile care uimesc sunt Labirintul Racoviță, cel mai încurcat sector de peșteră din țară și Galeria Hipodrom, ce seamănă cu o galerie de metrou – iar cu puțină imaginație la cum bate vântul înăuntru chiar ai senzația că a trecut metroul și aștepți să vină următorul să te ducă la…?

…la următoarea destinație – pe pereții stâncoși în traseele de Via Ferrata.

Trasee de Via Ferrata în Bihor

La 1 minut de Peștera Vântului se află Traseul Via Ferrata Grota cu Hamace, cu grad de dificultate mediu, care durează cam 1-2 ore. Unele porțiuni sunt mai abrupte, altele mai line, îți învingi temeri, iar concentrarea se instalează, inima îți bate a aventură și focusul îți este doar pe momentul prezent.

Dacă nu ai antrenament, este posibil să ai o febră musculară ușoară, dar va fi trecută cu vederea când vei ajunge în vârful lumii, acolo unde liniștea și natura sunt totul.

Poți opta pentru traseu cu ghid + echipament. Tariful îl poți vedea aici.

Iubești adrenalina, escaladarea și traseele de via ferrata? Atunci la 1 minut de peșteră găsești un traseu pentru tine, cu dificultate mare – Traseul Indian. Acesta a fost amenajat în 2020 si îți va pune la încercare limitele pe stâncile care nu prea au trepte și pe un pod aproape invizibil, făcut din cabluri.

Distracție în parcul de aventură: Bob, tubing, tiroliană și trasee prin copaci

Încă nu te simți pregătit pentru escaladare sau trasee de via ferrata, dar vrei să te aventurezi pe trasee mai ușoare ori pur și simplu îți dorești să-ți umpli vacanța cu tot felul de activități memorabile? O opțiune ar fi la o oră și puțin de Dolina Glamping – Parcul Aventura Happy Land.

În inima naturii, cu peisaje de vis și a aer curat, au fost amenajate trasee prin copaci adaptate pentru începători, dar și pentru avansați; pistă de tubing  – unde să râzi în timp ce te rotești pe un colac și sari în aer pe saltele airbag; tiroliană – unde să îmbrățișezi natura printr-un zbor de 230 de metri; bobul alpin – unde curbele și viteza creează senzații unice de libertate.

Rafting și cascada spectaculoasă, puțin cunoscută de turiști

Cascada Vadu Crișului se află la aproximativ 30 de minute de Dolina Glamping. Aceasta este asemănătoare cu Cascada Bigăr, dar Cascada Vadu Crișului este puțin cunoscută de turiști, însă mult mai spectaculoasă datorită culorii de apă turcoaz și a fermecătorului traseu prin pădure.

Accesul este facil. Mergi în plimbare prin pădure cam o oră. Te poți opri să vizitezi și Peștera Vadu Crișului – o peșteră fascinantă de unde țâșnește un fir de apă. Singura porțiune mai dificilă din traseu este coborârea spre cascada, care se face pe o pantă liberă.

Poți să descoperi cascada impresionantă pe firul apei Crișul Repede, într-o sesiune de rafting cu ghidaj profesionist. Traseul durează 3 ore, adrenalina și distracția sunt garantate.

Am putea povesti fără încetare despre Bihor, pentru că este o regiune înzestrată cu multă frumusețe de la natură și cu multe obiective turistice. Ne oprim acum, dar în acest articol am scris ce mai poți să vizitezi.

Îți mai spunem doar ce să nu ratezi din punct de vedere gastronomic: langoșul, plăcinta cu cartof/varză/brânză și mărar, babgulyas și bogracs.

Dolina Glamping: Cazare izolată, într-un sătuc din Bihor

Într-un sătuc retras, numit Zece Hotare, din județul Bihor, o cazare autentică își deschide porțile spre libertate, liniște, frumos și întoarcere la origini. Este Dolina Glamping.

Dolina Glamping este formată din patru corturi de lux, realizate din materiale ecologice. Acestea îmbracă albul norilor, fiind încadrate într-un peisaj ce atinge sufletul. Condițiile sunt și ele de top. Ai baie proprie, chicinetă ce dispune de mini frigider, aragaz, grătar, chiuvetă, veselă și terasă cu umbrelă.

Înăuntru, glamping-urile sunt gândite tematic, au o capacitate de cazare pentru 4 persoane/fiecare cort, paturi comode, prize și becuri (p.s. ziua este cum este de frumos, dar noapte este incredibilă – cu milioane de stele, simfonie a naturii condusă de vânt). Cadrul perfect de stat în pat sau pe terasă și de simțit profund totul.

Dolina Glamping te proiectează într-o lume simplă, care te ajută să te reconectezi cu esența vieții.

Pregătește-ți bagajul și haide la drum!

Rezervă-ți singur experiența!

Zilele sunt prea agitate și îți dorești să pleci într-un loc izolat? Cauți un glamping în Apuseni? Vrei să descoperi cea mai mare peșteră din România, să mănânci tradițional și să faci trasee de via ferrata? Haide la Dolina Glamping, în satul Zece Hotare, județul Bihor.

Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane. Am construit aceste proiecte pentru tine. Doar folosind serviciile lor, vei susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința ta de a călători doar pe aceste tărâmuri magice românești.

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…